Počelo obilježavanje sedme godišnjice nezavisnosti Kosova

Predsjednica i premijer Kosova, Atifete Jahjaga i Isa Mustafa, će organizovati prijem za predstavnike diplomatskog kora, institucija Kosova i javne radnike
7 komentar(a)
Ažurirano: 17.02.2015. 14:50h

Polaganjem cvijeća na grob prvog predsjednika Kosova, Ibrahima Rugove i prvog komandanta Oslobodilačke vojske Kosova Adema Jašarija danas je počela manifestacije obeležavanja sedme godišnjice od proglašenja nezavisnosti Kosova.

Glavna svečanost će biti održavanje svečane sjednice Skupštine Kosova u 15.00 časova.

Predsjednica i premijer Kosova, Atifete Jahjaga i Isa Mustafa, će organizovati prijem za predstavnike diplomatskog kora, institucija Kosova i javne radnike.

Koncertom filharmonije Kosova i vatrometom će biti okončane svečanosti obilježavanja godišnjice proglašavanja nezavisnosti na centralnom nivou.

I u opštinama će biti održane svečane sjednice Skupština opština, položiće se cvijeće na grobove palih u posljednjem ratu na Kosovu i uveče na otvorenom prostoru organivozati kulturno-umjetnički porogrami.

Ovogodišnja proslava je skromnija u odnosu na prethodne jer kako je izjavio portparol Vlade i ministar rada i socijalne zaštite Arban Abraši u vladi je dogovoreno da se posebni programi obilježavanja organizuju svake pete odnosno desete godine od proglašavanja nezavisnosti.

Galerija

Bonus video: