Stiže pojačanje: Njemački policajci će kontrolisati granicu između Srbije i Mađarske

Jedan od zadataka 20 njemačkih policajaca je da odu odmah na mađarsko-srpsku granicu kako bi pomogli u dugoročnoj kontroli granice, saopštilo je njemačko Ministarstvo unutrašnjih poslova, izvijestio je Rojters
1 komentar(a)
Granica Srbija-Mađarska, Foto: Betaphoto
Granica Srbija-Mađarska, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 12.02.2015. 18:13h

Njemačka je saopštila da je uputila 20 policajaca na granicu između Mađarske i Srbije kako bi pomogli u kontroli porasta broja tražilaca azila koji idu u EU.

EU bilježi oštar porast broja kosovskih građana koji stižu do Unije, posebno otkako su ublaženi putni propisi, što im omogućava da stignu do granica Unije preko teritorije Srbije, prenio je Rojters.

Jedan od zadataka 20 njemačkih policajaca je da odu odmah na mađarsko-srpsku granicu kako bi pomogli u dugoročnoj kontroli granice, saopštilo je njemačko Ministarstvo unutrašnjih poslova, izvijestio je Rojters.

Ministarstvo je takođe saopštilo da će njemačke vlasti odlučivati o zahtjevima za azil kosovskih građana u roku od dvije nedjelje i da će pooštriti napore kako bi ukazale da u Njemačkoj nije lako dobiti azil.

Njemačko ministarstvo je takođe signaliziralo da bi moglo razmotriti promjenu zakona kako bi olakšalo deportaciju tražilaca azila sa Kosova, dodajući da to, međutim, za sada nije prioritet, izvijestio je Rojters.

U posljednjih nekoliko nedjelja veliki broj Albanaca s Kosova pokušava da preko granice Srbije i Mađarske stigne do Evropske unije.

Bonus video: