Makedonija: Zabrinutost zbog prisluškivanja

Mehmeti je, nakon što je opoziciona Socijaldemokratska partija Makedonije, objelodanila audio zapise prisluškivanja i za to optuzila aktuelnu vlast na čelu sa premijerom Nikolom Gruevskim, kaže da ne zna da li u Makedoniji uopšte postoji pravo na privatnost i pravna sigurnost građana
0 komentar(a)
prisluškivanje, Foto: Shutterstock
prisluškivanje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 10.02.2015. 17:08h

Narodni pravobranilac Makedonije Idžet Mehmeti najstrože je osudio prisluškivanje i snimanje političara, javnih ličnosti i ostalih građana.

On je istakao da je riječ o grubom kršenju najosnovnijih ljudskih prava.

Mehmeti je, nakon što je opoziciona Socijaldemokratska partija Makedonije, objelodanila audio zapise prisluškivanja i za to optuzila aktuelnu vlast na čelu sa premijerom Nikolom Gruevskim, kaže da ne zna da li u Makedoniji uopšte postoji pravo na privatnost i pravna sigurnost građana.

On je za 24 Vesti rekao da kao Narodni pravobranilac Republike Makedonije najstrože osuđuje ovu pojavu bez obzira da li se radi o snimanju ili prisluškivanju javnih ličnosti ili ostalih građana.

"VJerujte da će ova pojava ostaviti vrlo teške posljedice i za građane ali i za naše društvo i najprostije rečeno je zastrašujuće. Kao narodni pravobranitelj pozivam na razum", rekao je Memeti.

Bonus video: