Napad na Andreja Vučića: Optuženo osam žandarma, odbačene krivične prijave ombudsmana

Ombudsman je podnio krivične prijave 14. januara protiv dvojice pripadnika Uprave Vojne policije zbog napada na pripadnike Žandarmerije u vršenju službene dužnosti
4 komentar(a)
Andrej Vučić, Foto: Screenshot (YouTube)
Andrej Vučić, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 06.02.2015. 18:35h

Više tužilaštvo u Beogradu je podiglo optužnicu protiv osmorice pripadnika Žandarmerije koji su učestvovali u incidentu za vreme održavanja Parade ponosa, dok je sa druge strane Prvo osnovno tužilaštvo odbacilo krivične prijave protiv dvojice vojnih policajaca koje je podnioombudsman Saša Janković, javlja B92.

“Više javno tužilaštvo u Beogradu je dana 06.02 2015. godine optužilo osam pripadnika Žandarmerije zbog postojanja opravdane sumnje da su kao saizvršioci u izvršenju krivičnog djela napad na vojno lice u vršenju vojne službe u sticaju sa krivičnim djelom zlostavljanje i mučenje, kao i za krivično djelo zloupotreba službenog položaja vezano za njihovo učešće u dogadjaju od 28.09 2014. godine i održane Parade ponosa”, navodi se u saopštenju Višeg javnog tužilaštva, prenosi B92.

Ombudsman je podnio krivične prijave 14. januara protiv dvojice pripadnika Uprave Vojne policije zbog napada na pripadnike Žandarmerije u vršenju službene dužnosti.

On je prijave podnio povodom incidenta tokom prošlogodišnje Parade ponosa kada su se pripadnici Žandarmerije sukobili sa četiri osobe, od kojih su dvije braća visokih javnih funkcionera.

Kako se navodi u saopštenju Prvog osnovnog javnog tužilaštva odbačene su krivične prijave protiv dvojice vojnih policajaca koje je podnio zaštitnik građana Saša Janković.

"Prvo tužilaštvo je poslije brižljive analize i sagledavanja svih dokaza priloženih uz krivičnu prijavu zaštitnika građana, i dokumentacije i podataka prikupljenih u predmetu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, a po krivičnoj prijavi MUP-a, Sektora za unutrašnju kontrolu, protiv pripadnika žandarmerije, našlo da nema osnova za pokretanje postupka protiv prijavljenih lica Jovanovic Saše i Stanković Saše. Iz tog razloga krivična prijava je odbačena", stoji u saopštenju.

Ombudsman je posle odbijanja krivičnih prijava na svom Tviter profilu naveo da neće komentarisati tu odluku.

Bonus video: