Makedonija: Od eksplozije plinske cistijerne poginula tri radnika

Po navodima makedonskih medija koji se pozivaju na očevice, prije eksplozije se čulo jako šištanje gasa, a nakon prve jake eksplozije, iz plinare su satima odjekivale manje eksplozije zbog kojih je bio otežan prilaz vatrogascima, policiji i tužilaštvu
0 komentar(a)
Ohrid, Makedonija, Foto: Shutterstock
Ohrid, Makedonija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 05.02.2015. 18:00h

Makedonska policija ni nakon uviđaja nije saopštila imena trojice poginulih radnika u eksploziji cisterne za gas u plinari "Balkan gas" koja je prijavljena jutros oko 9.00 sati, u mjestu Bogdanci blizu Đevđelije. Javno tužilaštvo je naložilo obdukciju tijela i istragu da bi se odredio uzrok eksplozije, koji takođe još nije poznat.

Kako javljaju makedonski mediji, kada je eksplodirala plinska cistijerna u "Balkan gasu", u smjeni je bilo petoro ljudi od kojih su trojica poginula, jedan lakše povrijeđeni je odveden u lokalnu bolnicu, a jedan teže povrijeđeni u skopsku Specijalnu hiruršku bolnicu "Sveti Kliment Ohridski".

Po navodima makedonskih medija koji se pozivaju na očevice, prije eksplozije se čulo jako šištanje gasa, a nakon prve jake eksplozije, iz plinare su satima odjekivale manje eksplozije zbog kojih je bio otežan prilaz vatrogascima, policiji i tužilaštvu.

Oko plinare su se razlijetele stotine plinskih boca za domaćinstvo koje je "Balkan gas" punio i prodavao u zemlji i inostranstvu. Te boce su dugo eksplodirale poslije prve eksplozije cistijerne, i izlijetale na sve strane, zbog čega je nakratko bio zatvoren i put Bogdanci-Đevđelija.

Bonus video: