Zvezdini navijači goste iz Turske gađali svinjetinom

Veliki broj navijača stigao je u dvoranu u majicama sa likom stradalog Ivkovića na kojima je natpis "Živiš". Na svakoj stolici postavljen je papir sa imenom poginulog Marka
195 pregleda 189 komentar(a)
Crvena Zvezda - Galatasaraj, Foto: Beta
Crvena Zvezda - Galatasaraj, Foto: Beta
Ažurirano: 17.01.2015. 08:09h

Navijači Crvene zvezde vrijeđali su i gađali papcima igrače Galatasaraja na zagrijavanju pred meč trećeg kola Top 16 faze Evrolige. Reporter B92 sa lica mjesta je potvrdio da su navijači igrače Galate gađali svinjskim papcima.

Pristalice "crveno-bijelih" izviždali su goste iz Turske po ulasku na teren i počeli da uzvikuju ime Marka Ivkovića, mladića koji je ubijen pred otakmicu košarkaške Evrolige izmedu Galatasaraja i Crvene zvezde 21. novembra u Istanbulu.

Uprkos mnogobrojnim apelima da navijanje bude fer i korektno, navijači Zvezde nisu uspjeli da se kontrolišu pokazavši još jednom lošu stranu koja će vjerovatno koštati klub, piše B92.

Ni srpski igrači koji igraju za Galatasaraj nisu bolje prošli od kolega – Zorana Ercega i Vladimira Micova vrijeđali su i psovali sa tribina. Prozivke su prekinute pošto je na razglasu puštena navijačka pjesma.

Veliki broj navijača stigao je u dvoranu u majicama sa likom stradalog Ivkovića na kojima je natpis "Živiš". Na svakoj stolici postavljen je papir sa imenom poginulog Marka.

Između dva prstena tribina razvučen je transparent na kojem je pisalo "Srce heroja zauvijek živi, ne mogu da ga ubiju, srce heroja zauvijek živi, za Zvezdu, za sjever, za Srbiju".

Trener gostiju Ergin Ataman u halu je ušao sa obezbjeđenjem, ali su i njega navijači gađali nepoznatim predmetima. Ataman je po dolasku u Beograd ponovio da žali zbog ubistva Ivkovića, rekavši da je uvek imao simpatije prema srpskoj košarci.

Bez nekorektnog navijanja nije moglo da prođe, iako su predsjednici dva kluba – Nebojša Čović i Dojgun Jarusvat pozvali na ujedinjenje i fer-plej, piše B92.

Bonus video: