Dodik: Republika Srpska nije slučajan hir

"Sada je na nama da RS ekonomski osnažimo, da se više bavimo ekonomijom i time osiguramo perspektivu, posebno mladima, jer su oni temelj Srpske", poručio je Ivanić
5 komentar(a)
Milorad Dodik, Foto: Beta/AP
Milorad Dodik, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 08.01.2015. 11:50h

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da Republika Srpska nije slučajan hir.

Dodik je izjavio, povodom obilježavanja 9. januara - Dana RS, da je taj bosansko- hercegovački entitet svojim postojanjem pokazao da nije "slučajan hir, ili dašak vjetra nanesen raspadom bivše Jugoslavije", već trajno opredjeljenje ljudi koji žive na tom prostoru.

Dodik je novinarima u Banjaluci rekao da će institucije Srpske učiniti sve da brzo osmisle i sprovedu veoma opsežne mjere koje će dodatno stabilizovati taj entitet, omogućiti privredni rast i novo zapošljavanje.

Kazao je i da je neophodno da se svi u RS "s novom energijom okupe oko rješavanja problema koji postoje", prenela je Fena.

"Republika Srpska je sinonim slobode za srpski narod, ali i dobro mjesto za život drugih", naglasio je Dodik povodu Dana RS, nakon što je zajedno sa predsjednikom Narodne skupštine RS Nedeljkom Čubrilovićem, premijerkom Željkom Cvijanović i drugim entritetski zvaničnicima odao počast "zaslužnima za stvaranje RS".

Prethodno, predsjednik parlamenta Čubrilović je izjavio da postojanje RS, kao jedinstvenog i ravnopravnog dijela Bosne i Hercegovine, više niko ne može dovoditi u pitanje.

I predsjedavajući Predsedništva BiH Mladen Ivanić smatra da je Republika Srpska danas prebrodila svoje ključne izazove i da taj bosansko-hercegovački entitet više niko ne dovodi u pitanje.

"Sada je na nama da RS ekonomski osnažimo, da se više bavimo ekonomijom i time osiguramo perspektivu, posebno mladima, jer su oni temelj Srpske", poručio je Ivanić koji je u susret Danu RS položio vijence na Spomenik palim borcima NOR-a, na Spomen-kosturnici na Novom groblju, te na Spomenik palim borcima bivše Vojske Republike Srpske na banjalučkom groblju "Sveti Pantelija".

Bonus video: