SUD U MADRIDU

Luka Bojović osuđen na 18 godina zatvora

Osim Bojovića, osuđeni su Vladimir Mijanović, Siniša Petrić i Vladimir Milisavljević, koji je ranije u odsustvu u Beogradu proglašen krivim za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića. Svi oni uhapšeni su u februaru 2012. godine u Španiji
203 pregleda 7 komentar(a)
Luka Bojović, Foto: Fonet
Luka Bojović, Foto: Fonet
Ažurirano: 23.12.2014. 21:26h

Četiri člana zemunskog klana, među kojima je i Luka Bojović, osuđeni su u Španiji na zatvorske kazne od pet do 21 godine, zbog pripadnosti kriminalnoj grupi, javili su španski mediji.

Osim Bojovića, osuđeni su Vladimir Mijanović, Siniša Petrić i Vladimir Milisavljević, koji je ranije u odsustvu u Beogradu proglašen krivim za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića. Svi oni uhapšeni su u februaru 2012. godine u Španiji.

Bojović je osuđen na 18 godina i sudilo mi se za više kriminalnih djela, između ostalog za brutalno ubistvo pripadnika zemunskog klana Milana Jurišicha 2009. godine u Madridu. Bojović je za to, međutim, oslobođen optužbi.

Milisavljević je osuđen na ukupno 21 godinu godinu zatvora zbog posjedovanja oružja, pripadnopsti kriminalnoj grupi, prikrivanja dokaza i zbog upotrebe lažnih dokumenata.

Petrić je dobio 15 godina zatvorske kazne zbog posjedovanja oružja i pripadnosti kriminalnoj grupi, a Mijanović je za ista kriminalna djela osuđen na pet godina zatvora.

Suđenje četvorici članova zemunskog klana počelo je 6. oktobra pred sudom u Madridu.

U optužnici je pisalo da su Milisavljević, Bojović, Mijanović i Petrić "bili članovi zemunskog klana, srpske mafijaške organizacije koju su formirali bivši pripadnici paravojne grupe nazvane 'Arkanovi tigrovi'".

Preporučujemo za Vas