Šešelj: Nikolić obolio od pohlepe, Subotić mu dao milion eura

"Vidite kako se razmeće, kakvo bogatstvo ima. Imaju i njegovi sinovi, a njegova supruga na sebe dnevno nabaci garderobe i nakita koji vrijede više nego godišnja plata predsjednika republike" kaže Šešelj
55 pregleda 30 komentar(a)
Vojislav Šešelj, Foto: Betaphoto
Vojislav Šešelj, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 21.12.2014. 11:58h

Predsjednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj kazao je u izjavi za list Kurir da je Stanko Subotić Cane, koji je bio optužen za šverc cigareta, predsjedniku SrbijeTomislavu Nikoliću dao "donaciju" od milion eura.

Šešelj takođe navodi da nije samo Subotić finansirao današnjeg šefa srpske države, već da je novac dobijao i od drugih moćnika i tajkuna.

"Nikolić priča da sam mu pred put u Hag poručio da me ne sluša jer će mi tamo biti pomračena svijest. To nije tačno. Nikoliću je pomračena svijest od vlasti i velikih para koje su ga zapljusnule. Pare je dobio od Stanka Subotića. Negdje do 2006. godine Nikolić me je informisao o svim donacijama koje dobija SRS. Tada je važio drugi zakon - neke donacije su išle preko računa, neke u gotovom novcu", kazao je Šešelj za Kurir:

Dodao je da je Nikolić ukinuo vođenje knjigovodstva u SRS 2007. godine.

Subotić

"Obavještavao me je o donacijama usmeno, ali u stranci se vodilo interno knjigovodstvo. Nikolić je to ukinuo 2007. i više niko nije mogao da ga uhvati ni za glavu ni za rep. Poslije sam saznao da je Stanko Subotić iste godine dao Tomi milion eura", kazao je Šešelj.

I Mišković davao pare Nikoliću, natjerao ga Tadić

Lider radikala tvrdi da je nekadašnji predsjednik Srbije i Demokratske stranke Boris Tadić, koji je danas predsjednik Socijaldemokratske stranke (SDS), natjerao Miroslava Miškovića da Tomislavu Nikoliću dotira velike pare.

Po Šešelju "obolio" je od pohlepe: Nikolić

"Vidite kako se razmeće, kakvo bogatstvo ima. Imaju i njegovi sinovi, a njegova supruga na sebe dnevno nabaci garderobe i nakita koji vrijede više nego godišnja plata predsjednika republike" kaže Šešelj u i dodaje:

"Nikolić je bio pošten čovjek, živio je skromno, skoro sirotinjski, a onda je obolio od najteže moguće bolesti. Ta bolest je mnogo opasnija od raka, zove se pohlepa. Tome lijeka nema, nikakva medicina mu ne može pomoći".

Srebrenica je najmračnija tačka na srpskoj strani

Šešelj je u intervjuu za bosanskohercegovačku televiziju Face u subotu uveče kazao je da je "Srebrenica ključna srpska kompromitacija i da je važno da se to kaže jer je Srebrenica najmračnija tačka na srpskoj strani", prenosi Dnevni avaz.

"Ja ne osporavam zločin u Srebrenici, samo tvrdim da nije genocid. Bila su tri logora u Prijedoru gdje su ljudi ubijani, maltretirani i pljačkani. To su bili i civili. Ja ne osporavam zločine u Prijedoru, ja ne osporavam zločin u Srebrenici, ne želim osporavati nijedan zločin", kazao je Šešelj.

"Bili su Šešeljevi saučesnici": Nikolić i Vučić

Na pitanje o ratnoim ulogama sadašnjeg predsjednika Srbije Tomislava Nikolića i premijera Aleksandra Vučića, Šešelj je direktno rekao da "ako je on ratni zločinac, onda su to i Nikolić i Vučić".

Šešelj je rekao i da je Aleksandar Vučić davao "mnogo ekstremnije izjave od njega", prenosi Dnevni avaz.

Šešelj je u ovom intervjuu pomenuo i Željka Ražnatovića Arkana:

"Nisam štedio zločince sa srpske strane. Arkan je bio zločinac pod okriljem državne službe sigurnosti. U Zvornik je 1992. godine došao s policijskim vozilom Saveznog SUP-a i rotacionim svijetlima s 39 svojih ljudi. Po nalogu Biljane Plavšić, lokalna vlast u Zvorniku mu je dala 350.000 maraka da ratuje", rekao je Šešelj.

Bošnjački političari inteligentniji od hrvatskih

Upitan je i zašto su hrvatski političari burno reagovali na njegovo puštanje iz Haaga, a bošnjački nisu.

"Bošnjački političari su inteligentniji. Hrvati su se ponašali kao somovi kada se upecaju na mamac. Sarajevo me poznaje. Sarajevskim jalijašima niko nije bio ravan, ni u Beogradu, ni u Zagrebu, ni u Jugoslaviji. Nitko se nije upecao na moje izjave u Sarajevu. Ja bih volio da jeste. Sarajevo je moj rodni grad. Neko bi me tamo dočekao radosno, neko s mržnjom. U Beogradu su me mnogi dočekali s mržnjom."

Odgovarajući na tvrdnje da je on etnički Hrvat, Šešelj je odgovorio: "Ima mnogo Hrvata koji tvrde da sam ja Hrvat. Hrvati žale što ja zaista nisam Hrvat, voljeli bi da sam njihov. Teška rana za mene je što su moja tri kuma - Nikolić,Vučić i Drašković, izdajnici srpskog naroda", rekao je Šešelj.

Na pitanje hoće li se u Hag vratiti dobrovoljno, Šešelj je odgovorio da neće i dodao: "Ako me Nikolić i Vučić uhapse, kao moji direktni saučesnici u ratnim zločinima, onda šta ja tu mogu."