Bolničarku ispituju o anestetiku kojim se predozirala Bodrožić

“Tužilac je naložio da utvrdimo tačan uzrok smrti, zatim količinu supstanci pronađenih u organizmu i njihovo porijeklo. Traženo je da dostavimo najdetaljniju analizu i zbog toga nam je potrebno malo više vremena,” kazao je načelnik Instituta za obdukciju na VMA
7 komentar(a)
Ivana Bodrožić, Foto: Facebook.com
Ivana Bodrožić, Foto: Facebook.com
Ažurirano: 19.12.2014. 12:19h

Beogradska policija saslušaće u toku dana medicinsku sestru kako bi se otkrilo kako se anestetik „propofol“ našao u sobi hotela „Hajat“, u kojoj je prošlog četvrtka preminula njena prijateljica, 31-godišnja Ivana Bodrožić.

Bodrožić je u noći između srijede i četvrtka prošle nedjelje preminula od posljedica predoziranja “propofolom”.

Misteriozna smrt Bodrožić već nedjelju dana je glavna vijest u tamošnjoj štampi, iako njena smrt nije okarakterisana kao “sumnjiva”.

Pomenuta medicinska sestra, čije ime nije saopšteno, radi u operacionoj sali jedne bolnice i kojoj je dostupan „propofol“.

Ukoliko se utvrdi da je ona dostavila “propofol” Bodrožić, protiv nje će biti podnijeta krivična prijava.

Penzionisani ljekar iz ustanove koja se bavi liječenjem zavisnosti, Vukašin Komnenić, kazao je za „Blic“ da je „propofol“ susrijetao najčešće kod kokainskih zavisnika.

“Zbog cjelodnevne konzumacije kokaina, oni imaju problem sa snom. Tada koriste vrlo male doze 'propofola' kako bi zaspali”, kazao je Komnenić beogradskom listu.

Tužilac je tražio od Instituta za sudsku medicinu VMA detaljan nalaz o smrti, nakon čega će odlučiti da li će povodom tog slučaja pokrenuti istragu ili ne.

Načelnik Instituta za obdukciju na VMA Ivica Milosavljević kazao je da se nada da će obdukcioni nalaz biti završen u narednih deset dana.

“Tužilac je naložio da utvrdimo tačan uzrok smrti, zatim količinu supstanci pronađenih u organizmu i njihovo porijeklo. Traženo je da dostavimo najdetaljniju analizu i zbog toga nam je potrebno malo više vremena,” kazao je Milosavljević.

“Policija je uradila kompletan uviđaj, uzeti su otisci sa svih predmeta u sobi, od brave do kante za smeće. Vještači se medicinska igla braunila, koju smo našli u Ivaninoj desnoj podlaktici, kao i tečnost iz šprica i njena tašna. Sa svih ovih predmeta uzeti su i uzorci za DNK analizu,”, kazali su u beogradskoj policiji. .

Kako prenose tamošnji mediji, poziv iz „Hajata“ stigao je na broj Hitne pomoći prošlog četvrtka u 9.19.

“Zovemo iz 'Hajata'. Djevojka se u jednoj sobi izgleda predozirala drogom. Mislimo da je bez svijesti,” glasio je poziv Hitnoj pomoći označen kao „žuti“, koji označava da nije prijavljena smrt osobe.

Međutim, Hitna pomoć je konstatovala smrt i sačinila zapisnik da je Bodrožić preminula jer joj je otkazalo srce.

Veliku zainteresovanost javnosti za smrt Bodrožić izazvali su njen višednevni ostanak u hotelu, promjena statusa na njenom Fejsbuk nalogu poslije smrti u kojem piše o „čovjeku koji je lagano ubija“ i to što je dijete vojvođanske poslanice Demokratske stranke.

Sobu 326 u hotelu „Hajat“, u kojoj je nađena žrtva, iznajmila je kompanija „Pink International“, navodi “Blic”.

Bonus video: