Paravinja progutao žilete u zatvoru

Paravinja je prvostepeno bio osuđen na 40 godina zatvora zbog pokušaja silovanja i teškog ubistva Antonije Bilić, kao i zbog pokušaja silovanja još jedne djevojke, ali je Vrhovni sud sredinom aprila srušio dio presude županijskog suda u Šibeniku
62 pregleda 19 komentar(a)
Dragan Paravinja, Foto: Mup.rs
Dragan Paravinja, Foto: Mup.rs
Ažurirano: 18.12.2014. 16:11h

Dragan Paravinja, kome se ponovo sudi za pokušaj silovanja i teško ubistvo maloljetne Antonije Bilić prije tri godine, završio je u bolnici pošto je progutao žilete za brijanje, javili su danas lokalni mediji.

Pozivajući se na nezvanične informacije, portal ŠibenikIN objavio je da su u šibenskoj bolnici potvrdili da su u utorak primili pacijenta iz zatvora, ali nisu otkrili detalje zbog zaštite prava pacijenta.

Paravinja je navodno progutao tri žileta za brijanje kupljena u zatvorskoj prodavnici. Posle pregleda u šibenskoj bolnici prebačen je u drugu zdravstvenu ustanovu, najvjerovatnije u Zagrebu.

U Ministarstvu pravosuđa nisu željeli da komentraišu slučaj. Dragan Paravinja je prvostepeno bio osuđen na 40 godina zatvora zbog pokušaja silovanja i teškog ubistva Antonije Bilić, kao i zbog pokušaja silovanja još jedne djevojke, ali je Vrhovni sud sredinom aprila srušio dio presude županijskog suda u Šibeniku.

Taj sud je doveo u pitanje kvalifikaciju teškog ubistva, jer smatra da nije dokazano da je Paravinja 17-godišnju Drnišanku pokušao da siluje prije nego što ju je ubio.

Zbog toga mu se ponovo sudi, ali je suđenje zapelo na početku jer se čeka da sud utvrdi da li je raspravno sposoban.

Slučaj Antonije Bilić potresao je Hrvatsku, ali i javnost u regionu. Višemjesečna potraga za djevojkom koja je posljednji put viđena 7. juna 2011. dok je stopirala na mostu preko rijeke Čikole kako ulazi u Paravinjin kamion, nije dala rezultate. To je bila najopsežnija potraga ikad u Hrvatskoj tokom koje je čak isušeno i jedno jezero.

U Paravinjinom kamionu pronađeni su tragovi krvi nestale devojke. On je, najprije, istražiteljima u BiH (Republici Srpskoj), gdje je pobjegao, priznao, a potom porekao da je ubio djevojku.

Posmrtni ostaci Antonije Bilić pronađeni su krajem novembra 2012. na smetlištu kamionskog parkirališta na području Josipdola kod Ogulina.

Paravinja je i u BiH i u Srbiji osuđen zbog pokušaja silovanja i silovanja.

Bonus video: