Slovenija: Policajac kriv za smrt 300 ovaca

Policija, prenosi Hina, međutim nije potvrdila, ali ni opovrgla navode medija da je utvrđeno da je policajac prilikom nesreće u tijelu imao nedopuštenu količinu alkohola
3 komentar(a)
ovca, Foto: Shutterstock
ovca, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 15.12.2014. 12:08h

Slovenačka policija potvrdila je danas da je za neobičnu saobraćajnu nesreću prošle sedmice, u kojoj je nakon prevrtanja teretnog vozila iz Mađarske stradalo više od 300 ovaca, kriv njen pripadnik.

Naime, nesreća se dogodila u srijedu rano ujutro na autoputu Maribor-Ljubljana, kada je vozač privatnog automobila neopreznim i nepravilnim uključivanjem u desnu saobraćajnu traku izazvao sudar s teretnjakom u kojem je bilo oko 600 ovaca.

Prilikom saobraćajke oba vozila su se prevrnula, više od polovine životinja je uginulo, dok vozači nisu zadobili teže povrede, a najprometniji autoput bio je zbog nesreće više sati zatvoren za saobraćaj.

Opšta policijska uprava u Ljubljani potvrdila je tvrdnje više lokalnih medija da je vozač koji je izazvao nesreću njen pripadnik, član Centra za spasavanje i zaštitu - specijalnog odjeljenja za zaštitu vladinih objekata i čuvanje osoba koje imaju status zaštićene osobe.

Policija, prenosi Hina, međutim nije potvrdila, ali ni opovrgla navode medija da je utvrđeno da je policajac prilikom nesreće u tijelu imao nedopuštenu količinu alkohola.

Bonus video: