Srbija: Uhapšeni pripadnici Ministarstva odbrane

Oni su privedeni nakon što je ustanovljeno da se u postupku propisivanja, ovjeravanja i izdavanja ortopedskih pomagala favorizuju pojedina privredna društva sa ciljem sticanja materijalne koristi
1 komentar(a)
Korupcija, Foto: Shutterstock
Korupcija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 12.12.2014. 19:01h

Vojnobezbjednosna agencija (VBA)Ministarstva odbrane Srbije uhapsila je četiri osobe osumnjičene za zloupotrebe položaja i primanja i davanja mita za pružanje medicinskih usluga i prodaju ortopedskih pomagala.

Na sajtu Ministarstva odbrane navodi se da su uhapšena dva pripadnika ministarstva i dva civila iz Beograda, koji će uz krivičnu prijavu biti predati Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Kako je precizirala VBA, uhapšena su dva ljekara Vojnomedicinske akademije i dva civila iz privrednih društava koja se bave izradom i prodajom ortopedskih pomagala.

Oni su privedeni nakon što je ustanovljeno da se u postupku propisivanja, ovjeravanja i izdavanja ortopedskih pomagala favorizuju pojedina privredna društva sa ciljem sticanja materijalne koristi.

Posle privođenja, osumnjičenima je određeno policijsko zadržavanje nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti predati Višem javnom tužiulaštvu u Beogradu.

Bonus video: