Zagreb: Studentkinje kažnjene zbog kritike fakulteta na Fejsbuku

Ministarstvo obrazovanja danas je u saopštenju ocijenilo da je riječ o pregruboj mjeri i zatražilo zvanično objašnjenje Fakulteta
0 komentar(a)
Facebook, Foto: Reuters
Facebook, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.12.2014. 16:07h

Tri studentkinje zagrebačkog Ekonomskog fakulteta nedavno su strogo kažnjene i umalo nisu izbačene sa studija, jer su na Fejsbuku kritikovale zaposlene u studentskoj službi tog fakulteta.

Studentkinje su kažnjene opomenom pred isključenje i suspenzijom od šest, devet i 12 mjeseci.

Ministarstvo obrazovanja danas je u saopštenju ocijenilo da je riječ o pregruboj mjeri i zatražilo zvanično objašnjenje Fakulteta, prenijela je RTL televizija.

Kazna za studentkinje uslijedila je pošto su ostavile svoje komentare u Fejsbuk grupi studenata ekonomije. One su se nadovezale na pisanje anonimnog komentatora, koji je vulgarno vrijeđao zaposlene u studentskoj službi, ali on nije kažnjen pošto nije utvrđen njegov identitet.

Prema prepisci koja je objavljena u medijima, studentkinje nisu koristile uvrede, već su kritkovale rad studentske službe.

Pošto je slučaj dospio u medije, Ekonomski fakultet je saopštio da su kazne izrečene zbog narušavanja digniteta zaposlenih, ali i reputacije fakulteta.

Studentski ombudsman Ivan Tomljenović rekao je da je takva drastična kazna nedopustiva.

Bonus video: