"DEGUTANTNA KOMBINACIJA PROSTAKLUKA I SERVILNOSTI"

Jeremić: Vučić se pred Putinom ponašao kao Šojić, samo je falilo da pokuša da ga odžepari

"Pitanje je da li bi i sam Lane Gutović (poznati glumac koji glumi imaginarni lik Srećka Šojića) mogao da tako nešto ponovi pred kamerama", rekao je Jeremić
5305 pregleda 8 komentar(a)
Jeremić, Foto: Betaphoto
Jeremić, Foto: Betaphoto

Predsjednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da vjeruje da će protesti u Srbiji uskoro ući u drugu fazu u kojoj je "potrebno da se svi učesnici dogovore oko precizno arikulisane političke platforme".

"Stav Narodne stranke je da nipošto ne bi trebalo učestvovati na izborima pod ovakvim okolnostima, kao i da je neophodno bojkotovati rad od režima zarobljenih i zloupotrijebljenih institucija, prije svega Narodne skupštine. Moramo u našim zahtjevima biti ujedinjeni, kao građani, bez obzira da li smo politički aktivni ili ne", rekao je Jeremić za televiziju Naša.

Jeremić je podsjetio da se Narodna stranka zalaže za lustraciju, zakon o porijeklu imovine i uvođenje specijalnog tužilaštva za visoku korupciju, kao i za najstrožije kazne za sve koji su zloupotrijebili službene položaje i bavili se kriminalnim aktivnostima.

Jeremić, koji je bio i ministar spoljnih poslova Srbije i predsjedavajući Generalne skupštine UN, ocijenio je da nastup predsjednika Srbije Aleksandra Vučića na međunarodnoj pozornici "sve više poprima oblik televizijske sapunice u žanru urnebesne parodije", i da je ponašanje Vučića prema Vladimiru Putinu tokom njegove nedavne posjete Beogradu bilo "degutantna kombinacija prostakluka i servilnosti".

"Vučić se u višesatnom prenosu na RTS-u pred Putinom ponašao kao Šojić - samo je još falilo da pokuša da ga odžepari. Pitanje je da li bi i sam Lane Gutović (poznati glumac koji glumi imaginarni lik Srećka Šojića) mogao da tako nešto ponovi pred kamerama", rekao je Jeremić.

Jeremić je dodao da je "na otvaranje granica ka Albaniji izostala adekvatna diplomatska reakcija Srbije kroz zahtjev za održavanje vanredne sjednice Savjeta bezbjednosti UN", i poručio da je "to je samo još jedan dokaz da ova vlast pitanje Kosova ne tretira van konteksta unutrašnjeg političkog marketinga".

Predsjednik Narodne stranke je, govoreći o šetnji građana povodom godišnjice ubistva Olivera Ivanovića, istakao da postoji sjenka sumnje nad državom o pozadini tog političkog ubistva, jer godinu dana nema gotovo nikakvog pomaka u istrazi.

"Ubijen je opozicioni lider nakon zvjerske harange koju je protiv njega vodio režim kroz svoje medije. Ko je za to odgovoran", uputio je pitanje vlastima Jeremić.