Rusija: Na Južni tok više stavljena tačka nego zarez

Ruski predsjednik Vladimir Putin razgovarao je telefonom sa predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i mađarskim premijerom Viktorom Orbanom o perspektivama energetske saradnje
87 pregleda 0 komentar(a)
Vladimir Putin i Tomislav Nikolić, Foto: Reuters
Vladimir Putin i Tomislav Nikolić, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.12.2014. 19:53h

Zvaničnici Gasproma i Rusije stavljaju do znanja da je po pitanju Južnog toka više stavljena tačka, nego zarez, javlja dopisnica B92 iz Moskve.

Ruski predsjednik Vladimir Putin razgovarao je telefonom sa predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i mađarskim premijerom Viktorom Orbanom o perspektivama energetske saradnje.

Kako javlja dopisnica B92, u Rusiji je danas objavljeno samo kratko saopštenje, koje je preuzeto sa stranice predsjednika Putina, gdje se kaže da je razgovora bilo.

Predsjednici tri zemlje su, kako se navodi u saopštenju Kremlja, razmotrili bilateralnu saradnju i dalji rad u energetskoj sferi u svijetlu obustave projekta Južni tok, prenio je Tass.

Nikolić je u jučerašnjem intervjuu ''Novostima'' najavio da će inicirati direktan kontakt sa ruskim predsjednikom o sudbini Južnog toka, a taj list danas piše da će srpski predsjednik od Putina zatražiti sve informacije o suspenziji tog projekta.

U Rusiji se, kada se govori u Južnom toku, akcenat stavlja na to koliko je zemalja nezadovoljno zbog prekida njegove izgradnje, javlja dopisnica B92.

U medijima je primjetno da se ističe da je EU kriva za sve, jer je pokazala nefleksibilnost po ovom pitanju.

Južni tok je tema sjutrašnjih razgovora premijera Srbije Aleksandra Vučića sa ruskim kolegom Dmitrijem Medvedevim.

Bonus video: