Tači: Sjutra koalicioni sporazum sa Mustafom

Tači i Mustafa danas su razgovarali u Skupštini Kosova a izvori agencije Beta naveli su da su lideri dvije stranke postigli saglasnost oko funkcija premijera i ministara u Vladi Kosova, kao i da će to saopštiti na konferenciji za novinare koja se očekuje večeras
0 komentar(a)
Hašim Tači, Foto: Beta/AP
Hašim Tači, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 07.12.2014. 16:35h

Koalicioni sporazum između Demokratske partije Kosova (DPK) i Demokratskog saveza Kosova (DSK) biće potpisan sjutra, u ponedjeljak, a istog dana biće izabrani predsjednik i potpredsjednici parlamenta, nakon čega će, na posebnoj sjednici, biti obavljen i izbor nove Vlade Kosova.

To je danas najavio lider DPK Hašim Tači, koji je dodao da će koalicioni sporazum biti potpisan u deset sati.

"Danas sam se sastao sa predsjednikom DSK Isom Mustafom. Razgovarali smo o formalizaciji koalicionog sprazuma i složili se da se sporazum između DPK i DSK potpiše sjutra u 10 sati u Skupštini Kosova. Takođe smo se saglasili da se odmah nakon potpisivanja sprazuma izvrši konstituisanje centralnih institucija", napisao je Tači na svom Fejsbuk nalogu.

Tači i Mustafa danas su razgovarali u Skupštini Kosova a izvori agencije Beta naveli su da su lideri dvije stranke postigli saglasnost oko funkcija premijera i ministara u Vladi Kosova, kao i da će to saopštiti na konferenciji za novinare koja se očekuje večeras.

Prištinski mediji javili su da su za 17 sati zakazane sjednice predsjedništva DPK i DSK na kojima će se razgovarati o kadrovskim rješenjima tih stranaka za Vladu Kosova.

Bonus video: