Mustafa: Ako ne budem premijer Kosova nema koalicije sa Tačijem

Prema Mustafi, nastavak konstitutivne sjednice i posebna sednica na kojoj će biti izglasana vlade biće održana 8. decembra kako su najavili Mustafa i lider DPK Hašim Tači
0 komentar(a)
Isa Mustafa, Foto: Betaphoto
Isa Mustafa, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 01.12.2014. 15:41h

Lider Demokratskog saveza Kosova (DSK) Isa Mustafa izjavio je danas da ako on ne bude premijer u novoj vladi, neće ni biti koalicije s Demokratskom partijom Kosova (DPK) Hašima Tačija.

Posle sastanka radnih grupa koja rade na usaglašavanju kadrovskih pitanja i programa buduće vlade, Mustafa je rekao da ostaju pri stavu da DSK daje premijera Kosova, što je bilo dogovoreno sa DPK.

"To je početni dogovor i tako će biti. Mi smo se i na Glavnom odboru izjasnili da nećemo postići dogovor ni sa kim ako DSK ne bude dobila položaj premijera", rekao je Mustafa.

Predsjednik DSK je odbio da govori o raspodjeli ministarskih mesta ističući da nije korektno govoriti o tome bez finalizacije sporazuma.

Prema njemu, o tome će se odlučiti danas ili sjutra.

"Sada se radi i na vladinom programu, ali i podijeli odgovornosti. Na tome se intenzivno radi, ali naravno DSK ne bi prihvatila da uđe u bilo kakvu koaliciju ako to ne bi imalo sadržaj i ako ne ostvarimo naše programe", kazao je Mustafa i dodao da će buduća vlada raditi u interesu Kosova.

Prema njemu, nastavak konstitutivne sjednice i posebna sednica na kojoj će biti izglasana vlade biće održana 8. decembra kako su najavili Mustafa i lider DPK Hašim Tači.

Bonus video: