Vrh RS položio zakletvu i u crkvi

Dodik je rekao da biti predsjednik Srpske nije privilegija, već obaveza da se služi svom narodu
2 komentar(a)
Milorad Dodik, Foto: Beta/AP
Milorad Dodik, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 25.11.2014. 17:40h

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i predsjednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović, kao i većina poslanika, položili su zakletvu i u crkvi.

Dodik i Čubrilović, kao i većina narodnih poslanika pravoslavne vjeroispovesti, danas su položili zakletvu u Hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci, nakon što su prethodno svečanu zakletvu položili u Skupštini Srpske.

Entitetski predsjednik je istakao da je polaganjem zakletve u Hramu Hrista Spasitelja završeno konstituisanje parlamenta i podvukao značajnu ulogu vjere i Srpske pravoslavne crkve u jačanju entiteta i moralnih vrijednosti u društvu.

"I zato je vazno da, pored Skupštine, položimo zakletvu i ovdje, time šaljemo jasnu poruku", naveo je reizabrani predsjednik Srpske nakon svečanog čina.

Dodik, Čubrilović, novoizabrani poslanici u parlamentu i potpredsjednici RS Ramiz Salkić i Josip Jerković položili su sinoć zakletvu u Skupštini i time zvanično preuzeli mandate za naredni četvorogodišnji period.

U prvom obraćanju posle polaganja zakletve, Dodik je rekao da biti predsjednik Srpske nije privilegija, već obaveza da se služi svom narodu.

Nagalasio je da će u ovom mandatu raditi sa još većom odgovornošću i sa velikim zadovoljstvom, jer mu je narod ponovo dao povjerenje i najavio da će do kraja sedmice imenovati mandatara za sastav nove entitetske vlade.

Dodik je danas potvrdio da su stvoreni svi uslovi za početak konsultacija sa predstavnicima političkih partija o imenovanju mandatara.

Bonus video: