Održana konstitutivna sjednica Nacionalnog savjeta Crnogoraca u Srbiji

0 komentar(a)
Gradska opština Stari grad, Foto: Krstaš
Gradska opština Stari grad, Foto: Krstaš
Ažurirano: 19.11.2014. 10:14h

Konstitutivna sjednica Nacionalnog savjeta crnogorske nacionalne manjine u Srbiji održana je u juče u Beogradu.

Na sjednici su verifikovani mandati 23 člana savjeta, a predsjedavalo je privremeno radno predsjedništvo sa najstarijim članom Ratkom Šoćem i dva najmlađa Jovanom Joksimović i Nikolom Muhadinovićem.

Voljom vrbaške većine jučerašnja konstitutivna sjednica održana je u prostorijama beogradske opštine Stari grad u kojoj je na vlasti Demokratska stranka.

“Članovi savjeta sa juga Srbije su javno iznijeli detalje pritisaka kojima su bili izloženi njihovi delegati od strane Demokratske stranke uoči izbora, sa jasnim ciljem da ne prisustvuju elektorskoj skupštini održanoj 26. oktobra”, saopšteno je iz Udruženja Crnogoraca Srbije “Krstaš”.

Sedam članova savjeta sa zajedničke liste šest udruženja, koje predvodi Udruženje Crnogoraca Srbije "Krstaš“, ponovili su da je njihova inicijativa za dogovorom i zajedničkim nastupom svih 23 člana savjeta konstantno ignorisana od strane vrbaške većine.

Kazali su da je neprihvatljivo da izrada statuta protekne bez njihovog znanja i zahtijevali su ravnopravno učešće u izradi najvećeg pravnog akta nacionalnog savjeta.

Odlukom većine naredna sjednica će biti održana u ponedjeljak,24. novembra u Vrbasu.

Bonus video: