Rusija sumnja da Makedonija reeksportuje voće i povrće iz Evrope

Osim iz zemalja članica EU, u Rusiji je zabranjen uvoz hrane i iz Albanije i Crne Gore, dvije zemlje koje su se pridružile sankcijama koje je Moskvi uvela Evropska unija (EU)
64 pregleda 3 komentar(a)
put, putevi, stanje na putevima, kamion, šleper, Foto: Shutterstock
put, putevi, stanje na putevima, kamion, šleper, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 18.11.2014. 12:35h

Makedonija je osumnjičena za reeksport voća i povrća iz Evrope u Rusiji, zbog čega bi mogla da dobije zabranu izvoza prehrambenih proizvoda na rusko tržište, objavio je portal Biznis plus.

Prema objavi RIA Novosti, ruska služba za regulisanje bezbjednosti hrane u Rusiji, Rosselkhoznadzor, sumnja da Makedonija vrši reeksport proizvoda iz Evrope koji su pod embargom.

Portparol Rosselkhoznadzora, Aleksej Aleksenko, izjavio je da će predstavnici službe danas imati sastanak sa predstavnicima ambasade Makedonije u Rusiji.

"Tema razgovora će biti sumnja u reeksport proizvoda iz Evropske unije koji su u Rusiji dostavljani iz Makedonije. Nadamo se da ćemo dobiti objašnjenje za ovu situaciju", izjavio je Aleksenko ruskim medijima.

Osim iz zemalja članica EU, u Rusiji je zabranjen uvoz hrane i iz Albanije i Crne Gore, dvije zemlje koje su se pridružile sankcijama koje je Moskvi uvela Evropska unija (EU).

Bonus video: