Šešelj: Đukanović je finansirao dolazak Vučića na vlast

163 pregleda 141 komentar(a)
Vojislav Šešelj, Foto: Betaphoto
Vojislav Šešelj, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 14.11.2014. 07:12h

Tačno je da je Stanko Subotić Cane spojio Mila Đukanovića i Aleksandra Vučića, i to smo saznali prije više godina, kazao je u ekskluzivnom intervjuu za Dan lider Srpske radikalns stranke Vojislav Šešelj. Svjedok svemu je, prema njegovim riječima, bio Ratko Knežević.

"Milo Đukanović je finansirao dolazak na vlast Srpske napredne sgranke, a ranije je davao velike novčane podstreke Tomislavu Nikoliću i Aleksandru Vučiću da se otcijepe i da pokušaju puč. Stanko Subotić je, naravno, tu takođe igrao ključnu ulogu. Sada se, kao, vodi borba protiv kriminala u Srbiji, na čijem su udaru određeni ljudi. Neki su zaštićeni, a među privilegovanima je najistaknutiji Stanko Subotić“, tvrdi Šešelj.

On je uvjeren da će Srpska radikalna stranka u Crnoj Gori biti obnovljena i ojačana.

"Došlo je do velike krize, ali stranka i dalje postoji. Mislim da će se rad stranke u Srbiji po principu spojenih sudova odraziti na njen uspon i u Crnoj Gori“, istakao je lider SRS-a.

Šešelj je poručio da se u Hag ne vraća, a odgovarajući na našepitanje kako vidi ono što je zatekao u regionu po povratku, posebno kadaje riječ o Srbiji i Crnoj Gori, kaže da je tužan što više nismo u istoj državi.

"Mislim da se to desilo izbornim manipulacijama i krađama, jer jednostavno ne verujem da je u Crnoj Gori bilo moguće na regularan način postići većinu za otcjepljenje. Ali, nadam se da je to samo privremeno, da će srpski narod u Crnoj Gori vrlo brzo da se otarasi režima Mila Đukanovića, da će srpske patriotske stranke pobijediti i da ćemo opet imati jedinstvenu državu. Nema Srbije bez Crne Gore, koja je kruna i ponos Srpstva. A što Crna Gora sada ima mafijaški režim, to je bilo izvan naših moći. Taj su režim nametnule zapadne sile i on se održava uz njihovu pomoć, ali srpski narod u Crnoj Gori želi da igra na rusku opciju, a ne na zapadnu. Mislim da će narod u Crnoj Gori biti u stanju da sruši izdajnički režim Mila Đukanovića i da formira patriotsku vlast“, poručio je lider SRS-a.

Šešelj je ocijenio da situacija u Srbiji nikada nije bila gora.

"Ovdje nema nikakve koncepcije kada je u pitanju ekonomska politika. Stalno se nagovještavaju nekakve aktivnosti, ali od njih nema ništa. Ulazak u EU bio bi propast za Srbiju - tamo za nas nema mjesta. Uzalud Vučić galami na albanskog premijera. Što se nije suprotstavio onima iz EU koji isto pričaju i misle", upitao je Šešelj.

On je dodao da je smisao SRS ideja „Velike Srbije”, a „radikali bez toga nemaju šta da traže na političkoj sceni”.

"U to su se zaklinjali Vučić i Nikolić 15 godina, ali to govori o tome da su oni u većoj mjeri spremni na izdaju jer su bili na potpuno suprotnoj strani. Oni su na vlasti za jednokratnu upotrebu“, ocijenio je Šešelj.

Bonus video: