Živković: Šešelja pitati kakve veze ima sa ubistvom Đinđića

7 komentar(a)
Vojislav Šešelj, Foto: Reuters
Vojislav Šešelj, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.11.2014. 10:47h

Predsjednik Nove stranke Zoran Živković izjavio je za N1 da lidera radikala Vojislava Šešelja, koji je juče došao u Beograd iz Haga, treba pitati kakve veze ima sa ubistvom nekadašnjeg premijera Srbije Zorana Đinđića.

"Šešelj nikad ništa dobro nije donio Srbiji. Ovaj režim ne valja, ali teško da Šešelj može da bude lijek za izlječenje Srbije. Njegovo delanje i retorika nikada nije bilo dobro, on je bio prateći vokal u orkestru Slobodana Miloševića i imao učešće u mnogim lošim stvarima koje su se desile 90-ih godina prošlog vijeka", rekao je Živković.

Šešeljevog dolaska se, kako je rekao, "opravdano plaše" predsjednik i premijer Srbije, Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić, jer "postoji sjećanje na njihovo zajedničko valjanje u prljavom blatu devedesetih".

"Sjetimo se jedne stvari koja se sad otvara, a to je ubistvo Zorana Đinđića. Ovo je prilika da ga Tužilaštvo pita kakve on veze ima s tim, šta je značila najava da Srbiju čeka krvavo proljeće, kao i šta je značila njegova izjava da je bio srećan kad je ubijen Đinđić", rekao je Živković, dodajući da odgovor na isto pitanje treba da daju Nikolić i Vučić.

"Nikolić je pominjao Tita i nogu, odnosno šta se desilo pred nečiju smrt. Ali i Vučić koji je jednom poslaniku u Skupštini Srbije rekao da će da završi kao Đinđić", kaže Živković.

Bonus video: