Oduzet pasoš Miroslavu Miškoviću

Apelacioni sud ukazuje posebno na činjenicu da je Miroslav Mišković vlasnik, suvlasnik i odgovorno lice u većem broju pravnih lica registrovanih van Srbije - na Kipru, Holandskim Antilima i Djevičanskim ostrvima, te da ima veliku finansijsku moć
0 komentar(a)
Miroslav Mišković, Foto: Beta/AP
Miroslav Mišković, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 07.11.2014. 16:48h

Apelacioni sud u Beogradu preinačio je odluku Višeg suda u Beogradu i produžio za tri još mjeseca mjeru zabrane napuštanja boravišta uz privremeno oduzimanje pasoša vlasniku Delte, Miroslavu Miškoviću, njegovom sinu Marku i vlasniku "Nibens" grupe Milu Đuraškoviću.

Kako je saopštio Apelacioni sud, Posebno odjeljenje za organizovani kriminal tog suda usvojilo je žalbu Tužioca za organizovani kriminal, i donijelo rešenje kojom je Miroslavu Miškoviću, njegovom sinu Marku i Milu Đuraškoviću zabranjeno da bez odobrenja suda napuste teritoriju Srbije, uz privremeno oduzimanje putne isprave.

"Izrečena mjera može trajati dok za to postoji potreba, a najduže do upućivanja okrivljenih na izdržavanje krivične sankcije, s tim da je sud dužan da svaka tri mjeseca ispita da li je dalje trajanje mjere opravdano", navodi Apelacioni sud.

U obrazloženju takve odluke navodi se da prvostepeni sud nije sa dovoljnom pažnjom cijenio da li i dalje postoje okolnosti koje ukazuju da bi okrivljeni mogli pobjeći, a posebno otići u inostranstvo, a nije došlo do promjene bitnih činjenica kada je u pitanju opravdanost daljeg trajanja mjere zabrane napuštanja boravišta, uz privremeno oduzimanje pasoša.

Apelacioni sud ukazuje posebno na činjenicu da je Miroslav Mišković vlasnik, suvlasnik i odgovorno lice u većem broju pravnih lica registrovanih van Srbije - na Kipru, Holandskim Antilima i Djevičanskim ostrvima, te da ima veliku finansijsku moć.

Taj sud ukazuje i da je Marko Mišković vlasnik i odgovorno lice u firmama registrovanim na teritoriji Holanskih Antila, Djevičanskih ostrva i Paname, kao i da se protiv Mila Đuraškovića pred Višim sudom u Beogradu vodi još jedan krivični postupak za istovrsno krivično djelo.

Apelacioni sud je ocijenio da bi se vraćanjem putnih isprava, okrivljenima dala mogućnost da bez kontrole suda napuste Srbiju i onemoguće krivični postupak koji se vodi protiv njih.

Miškovići, Đurašković i još osmorica optuženih terete se optužnicom Tužilaštva za organizovani kriminal da su oštetili putarska preduzeća za oko 17 milijardi dinara i budžet za 472 miliona dinara.

Bonus video: