Šef Euleksa: Sarađivaćemo sa nezavisnim ekspertom

"Otvoreni i transparentni spoljašnji pregled ključan je korak u pravcu vraćanja uzajamnog povjerenja između Euleksa i naših partnera. Ovaj pregled je u svačijem najboljem interesu", rekao je Meuči
66 pregleda 0 komentar(a)
lupa, istraga, kontrola, Foto: Shutterstock
lupa, istraga, kontrola, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 06.11.2014. 20:02h

Šef Misije Euleks na Kosovu Gabrijele Meuči izjavio je danas da je ta misija u potpunosti posvećena saradnji i da će pružiti pomoć nezavisnom ekspertu koji će ispitivati navode o korupciji u evropskoj pravosudnoj misiji na Kosovu.

"Otvoreni i transparentni spoljašnji pregled ključan je korak u pravcu vraćanja uzajamnog povjerenja između Euleksa i naših partnera. Ovaj pregled je u svačijem najboljem interesu", rekao je Meuči, nakon konsultacija sa Evropskom službom spoljnih poslova u Briselu.

Kako se navodi u saopštenju Euleksa, Meuči je potvrdio svoju ličnu posvećenost primjeni politike nulte tolerancije prema korupciji.

Visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku i bezbjednost Federika Mogerini najavila je ranije da će angažovati nezavisnog eksperta da ispita navode o korupciji u evropskoj pravosudnoj misiji na Kosovu.

Bonus video: