Ambasador: Edi Rama protiv Velike Albanije

"Velika Albanija nije u agendi Tirane već su to EU integracije", kazao je albanski diplomata u Prištini
1 komentar(a)
Edi Rama, Foto: Reuters
Edi Rama, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.11.2014. 14:55h

Ambasador Republike Albanije u Prištini Kemalj Mindžozi izjavio je danas da će albanski premijer Edi Rama prilikom posjete Srbiji posjetiti i Preševo ali i da će prilikom boravka u Srbiji i zvanično vlastima staviti do znanja da je protiv nacionalnog ujedinjenja Albanaca, prenijeli su danas mediji na albanskom jeziku u Preševu i Bujanovcu.

"Rama će ići i u Preševo. Nema logike da posjeti Srbiju a da ne posjeti albansku zajednicu koja živi u Preševu i cijelom tom regionu, to je veoma važan dio Ramine posjete", kazao je Mindžozi u izjavi za prištinski "Ekspres".

Mindžozi je rekao da u agendi zvanične Tirane nema koncepcije "Velike Albanije", čak ni unije Albanije sa Kosovom.

"Velika Albanija nije u agendi Tirane već su to EU integracije", kazao je albanski diplomata u Prištini.

Posjeta albanskog premijera Edija Rame Srbiji zakazana je za 10. novembar, nakon što je prije toga tokom 2014. godine dva puta odložena.

Bilo je najava da će albanski premijer posjetiti Srbiju u februaru, što je odloženo zbog raspisivanja vanrednih parlamentarnih izbora u Srbiji a zatim i zbog katastrofalnih poplava u maju, a zatim je odložena i posjeta do koje je trebalo da dođe 22. oktobra, zbog tenzija nakon incidenta na fudbalskoj utakmici Srbija - Albanija u Beogradu.

Edi Rama je prvi visoki zvaničnik Republike Albanije koji će posjetiti Beograd od 1948.godine.

Bonus video: