Sin Tomislava Nikolića novi gradonačelnik Kragujevca

Ranije danas gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović je razriješen dužnosti odlukom većine odbornika Skupštine grada na sjednici po hitnom postupku
68 pregleda 3 komentar(a)
Kragujevac, Foto: Shutterstock
Kragujevac, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 28.10.2014. 20:51h

Radomir Nikolić, sin predsjednika Srbije Tomislava Nikolića, izabran je večeras oko 19 sati za gradonačelnika Kragujevca.

Za njega je glasalo 49 od 87 odbornika u gradskoj skupštini.

Nikolić, kandidat SNS, nakon izbora je izjavio da je otvoren za saradnju sa svima koji mogu da pomognu gradu u velikoj krizi.

On je rekao da je možda kasno izabran za gradonačelnika i da se sad može reći da je izabran za stečajnog upravnika jer su dugovi toliki da premašuju iznos godišnjeg gradskog budžeta.

Ranije danas gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović je razriješen dužnosti odlukom većine odbornika Skupštine grada na sjednici po hitnom postupku.

Predlog za razrješenje podnijeli su odbornici nove većine u lokalnom parlamentu, predvođenje Srpskom naprednom strankom.

Stevanović je bio prvi čovjek Grada Kragujevca u četiti mandata – od 1996. do 2000. godine, i u tri uzastopna mandata od 2004. godine.

Stevanović

Glasanje o razrješenju Stevanovića je bilo tajno, a za to se izjasnilo 49 od ukupno 87 odbornika.

"Neuopotrijebljivih listića" je bilo 37, a jedan je bio nevažeći.

U glasanju nisu učestvovali odborici Stevanovićeve stranke Zajedno za šumadiju i njeni partneri iz opozicije - odbornici Demokratske stranke.

Predsjednik Skupštine grada Kragujevca, Milan Urošević je za kandidata za novog gradonačelnika Kragujevca predložio Radomira Nikolića (SNS).

Nikolić je za svog zamjenika predložio Obrada Turkovića (Pokret za naš grad, bivši G17), a predložio je i kandidate za nove članove Gradskog vijeća.

O tim predlozima raspravljaće se i odlučivati u nastavku sjednice.

Bonus video: