Srbija: Izabrani članovi crnogorske nacionalne manjine

Pripadnici 20 manjinskih zajednica u Srbiji danas na izborima za članove nacionalnih savjeta nacionalnih manjina biraju svoje predstavnike
7 komentar(a)
Beograd, Foto: Shutterstock
Beograd, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 26.10.2014. 19:34h

U Srbiji su danas izabrani članovi nacionalnih savjeta crnogorske i makedonske manjine, čime su završene elektorske skupštine, izjavio je večeras državni sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Srbije Ivan Bošnjak.

On je za agenciju Beta kazao da je za članove nacionalnog savjeta crnogorske manjine glasalo 90 elektora, te da je lista čiji je nosilac akademik Ratko Šoć osvojila 16 mandata.

"Lista jedan - Aleksandra Vučinić osvojila je sedam mandata, dok je lista čiji je nosilac Ratko Šoć dobila 16 mandata", rekao je Bošnjak.

Izabrano je i 23 člana savjeta makedonske nacionalne manjine, dok je jedan listić proglašen nevažećim.

"Lista Borčeta Veličkovskog osvojila je 55 glasova, što je 15 mandata, dok je Slave Gruevski osvojio osam mandata, odnosno 28 glasova", naveo je Bošnjak koji je član biračkog odbora ove elektorske skupštine.

Pripadnici 20 manjinskih zajednica u Srbiji danas na izborima za članove nacionalnih savjeta nacionalnih manjina biraju svoje predstavnike.

Od 20 manjinskih zajednica, 17 svoje predstavnike bira neposredno, dok su hrvatska, crnogorska i makedonska zajednica svoje predstavnike izabrale putem elektorske skupštine.

Bonus video: