Russia Today pokreće sajt i radio stanicu u Srbiji

"U Srbiji postoji potreba za ruskim pogledom, jer su kod nas više od 20 godina radili zapadni mediji. Skoro svi mediji su kupljeni i biće veoma dobro čuti riječ i pogled Rusije na neku situaciju"
2 komentar(a)
Russia Today, Foto: Screenshot
Russia Today, Foto: Screenshot
Ažurirano: 26.10.2014. 08:00h

Ruska državna Međunarodna agencija „Rusija danas“ pokreće u Srbiji informativni sajt i radio-stanicu, a predstavništvo će biti registrovano do utorka, 28. oktobra, piše Blic.

U Moskvi će toga dana, prema pisanju Blica, biti održana velika promocija, kada će biti saopšteni detalji o početku rada „Rusije danas“ u čak 29 zemalja širom svijeta.

Ta medijska kuća je već međunarodno poznata po svom TV kanalu na engleskom „Russia Today“ (RT).

Svako predstavništvo će pokrenuti svoj sajt na jeziku zemlje u kojoj se nalazi, a od proljeća bi s radom trebalo da počnu i radio-stanice.

Internet portal u Srbiji će, prema najavama, izvještavati o događajima u Srbiji, ali će spoljna politika koje će se pridržavati biti u skladu sa državnom politikom Rusije.

Centar u Beogradu zaposliće 30 ljudi, a rukovodilac će biti Ljubinka Milinčić, iskusna novinarka s dugim stažom u Moskvi.

"U Srbiji postoji potreba za ruskim pogledom, jer su kod nas više od 20 godina radili zapadni mediji. Skoro svi mediji su kupljeni i biće veoma dobro čuti riječ i pogled Rusije na neku situaciju", rekla je juče Milinčić.

Bonus video: