Haradinaj: Nema koalicije s Tačijem, jer uništava državu

"Vrijeme je da DPK odustane i skloni se s puta", dodao je on
2 komentar(a)
Ramuš Haradinaj, Foto: Beta
Ramuš Haradinaj, Foto: Beta
Ažurirano: 20.10.2014. 15:14h

Kandidat za premijera koalicionog bloka "VLAN" Ramuš Haradinaj rekao je da nema te sile koja će ih natjerati u koaliciju sa DPK Hašima Tačija.

"Nema te sile na kugli zemaljskoj koja može da nas najtera da uđemo u koaliciju sa Tačijevom DPK. Mi nijesmo rekli da se nećemo sastati sa Tačijem kao sa čovjekom, ali mi njega ne želimo kao partnera", rekao je Haradinaj a prenosi prištinski Ekspres.

Haradinaj je optužio vlast premijera Kosova Hašima Tačija da sprovodi diktaturu.

On je novinarima rekao da "diktarura nema rogove" i da se to ogleda u odnosu medijima, civilnom društvu i u drugim oblastima na Kosovu.

Prema njegovim riječima, ne može da se pravi koalicija sa partijom koja uništava državu. "Vrijeme je da DPK odustane i skloni se s puta", dodao je on.

"Neko treba da prevede Tačiju da mu je uskraćen susret sa američkim senatorom Kristoferom Marfijem i činjenica da se sastao samo sa presjednicom jeste znak da on treba da se skloni kako bi se formirale institucije", rekao je Haradinaj.

Haradinaj je rekao da koalicioni blok "VLAN" nije pod međunarodnim pritiskom da sarađuje sa Tačijem i DPK, prenosi Indeksonlajn.

"Niko ko ima pameti od glavnih centra moći ne tjera nas da uđemo u koaliciju sa onima koji su doveli Kosovo u stanje kako je objašnjeno u Izvještaju o progresu", rekao je Haradinaj i podvukao da "ovdje ne dolaze međunarodni zvaničnici da nam kažu vladajte zajedno sa Tačijem, jer su taj izvještaj pisali sami međunarodni zvaničnici".

Bonus video: