Savez za Srbiju: Nismo se okupili da bismo smijenili Vučića, već politiku ponižavanja

U SZS-u smatraju da nema mjesta ideološkim razlikama kada su u pitanju borba protiv politike siromaštva, slobodni izbori, nezavisni mediji, investiranje u domaću privredu, mjere za podsticaj nataliteta i podršku porodicama, ispitivanje porijekla imovine i pitanje Kosovo i Metohija (KiM)
52 pregleda 1 komentar(a)
Savez za Srbiju, Foto: Https://twitter.com/SavezZaSRB
Savez za Srbiju, Foto: Https://twitter.com/SavezZaSRB
Ažurirano: 02.09.2018. 10:22h

Srpska politička scena više nije ista i sada se svi opozicioni birači nadaju da u Srbiji može doći do promjena, navodi se u zajedničkoj izjavi Saveza za Srbiju (SZS), koji će danas biti zvanično osnovan.

Predsjednici stranaka, pokreta i sindikata koji osnivaju SZS potpisali su zajedničku izjavu u kojoj su naveli da se nijesu okupili samo da bi smijenili premijera Srbije, Aleksandra Vučića.

"Nismo se okupili da bismo smijenili Vučića, već politiku ponižavanja“, naveli su iz SZS-a, prenosi Tanjug.

Prema njihovim riječima, od sprovođenja oko 30 programskih tačaka zavisi normalan život svakog građanina.

U SZS-u smatraju da nema mjesta ideološkim razlikama kada su u pitanju borba protiv politike siromaštva, slobodni izbori, nezavisni mediji, investiranje u domaću privredu, mjere za podsticaj nataliteta i podršku porodicama, ispitivanje porijekla imovine i pitanje Kosovo i Metohija (KiM).

Izjavu su potpisali jedan od osnivača Saveza, Dragan Ðilas i predsjednici stranaka Dveri, Boško Obradović, Narodne stranke, Vuk Jeremić, Demokratske stranke, Zoran Lutovac, Ljevice Srbije, Borko Stefanović, Zdrave Srbije, Milan Stamatović.

Podršku za osnivanje SZS dali su i predsjednici partija Zajedno za Srbiju, Nebojša Zelenović, Pokreta za preokret, Janko Veselinović, Udruženih sindikata Srbije Sloga, Željko Veselinović i pokreta Srba sa KiM "Otadžbina", Slaviša Ristić.

Bonus video: