Tači: Sjednica Skupštine Kosova sazvana ilegalno

DPK poziva da se poštuje volja građana i Ustav Kosova, rekao je Tači, dodavši da ta stranka neće promijeniti svoj stav
1 komentar(a)
Hašim Tači, Foto: Beta/AP
Hašim Tači, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 07.10.2014. 13:39h

Lider Demokratske partije Kosova (DPK) Hašim Tači izjavio je da poslanici te stranke neće prisustvovati "nezvaničnoj i ilegalnoj sjednici Skupštine Kosova, 9. oktobra".

On je danas razgovarao sa predsjednicom Kosova Atifete Jahjagom, koja je počela još jedan krug konsulatacija sa predstavnicima parlamentarnih stranaka povodom prevazilaženja trenutne političke situacije na Kosovu.

Tači je nakon sastanka rekao novinarima da je sa predsjednicom Kosova imao veoma korektan razgovor u cilju postizanja sporazuma sa ostalim političkim skrankama u Skupštini Kosova, a u vezi sa izborom predsjednika parlamenta.

DPK poziva da se poštuje volja građana i Ustav Kosova, rekao je Tači, dodavši da ta stranka neće promijeniti svoj stav.

Tači je dodao da DPK neće prisustvovati na, kako je rekao, "nezvaničnoj i ilegalno sazvanoj sjednici Skupštine Kosova 9. oktobra".

Predsjednica Jahjaga će tokom dana razgovarati i sa ostalim liderima parlamentarnih stranaka u Skupštini Kosova, kako prenose prištinski mediji, o mogućnostima da stranke daju predloge o prevazilaženju institucionalne blokade.

Prištinski mediji javljaju i da je i dalje pod znakom pitanja održavanje nastavka sjednice Skupštine Kosova 9. oktobra.

Kako su Tanjugu rekli izvori iz koalicije DSK-ABK-IK i Samopredeljenje, poziv za sjednicu poslat je predsjedavajućoj skupštine Fljori Brovini i predsjednici Kosova, a Sekretarijat parlamenta zadužen je da poslanike pojedinačno obavijesti o zasjedanju.

Bonus video: