Kosovo: Pronađena masovna grobnica blizu Đakovice?

Kako je saopšteno, Srpsko tužilaštvo raspolaže infomacijama da bi eventualni posmrtni ostaci na ovoj lokaciji mogli da pripadaju žrtvama zločina pripadnika OVK u logoru "Likovac"
4 komentar(a)
Euleks, Foto: Eulex-kosovo.eu
Euleks, Foto: Eulex-kosovo.eu
Ažurirano: 06.10.2014. 12:35h

Tužilaštvo za ratne zločine Srbije i Tužilaštvo Euleksa provjeravaju informacije o postojanju masovne grobnice srpskih žrtava u selu Piskota kod Đakovice.

Tužilaštvo za ratne zločine Srbije, u saradnji s Jedinicom za istraživanje ratnih zločina pri Tužilaštvu Euleksa, došlo je do informacija o lokaciji potencijalne masovne grobnice u kojoj su pohranjeni posmrtni ostaci srpskih civila u selu Piskota na teritoriji opštine Đakovica, stradalih u vrijeme oružanog sukoba na Kosovu i Metohiji 1998. i 1999, javlja B92.

Kako je saopšteno, Srpsko tužilaštvo raspolaže infomacijama da bi eventualni posmrtni ostaci na ovoj lokaciji mogli da pripadaju žrtvama zločina pripadnika OVK u logoru "Likovac".

Tužilaštvo Euleksa donijelo je ovim povodom naredbu za ekshumaciju, autopsiju i identifikaciju eventualnih posmrtnih ostataka na definisanoj lokaciji, navodi se u saopštenju Tužilaštva, a prenosi B92.

Bonus video: