Nikolić se družio sa 500 djece iz 18 evropskih zemalja

Dragica Nikolić je danas istakla da je "Radost Evrope" lekcija o drugarstvu i za odrasle
74 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 04.10.2014. 11:32h

Palata Srbije u Beogradu danas je bila mjesto susreta za oko 500 djece iz 18 zemalja koja borave u Srbiji u okviru međunarodne manifestacije "Radost Evrope".

Za djecu su prijem organizovali predsjednik Srbije Tomislav Nikolić sa suprugom Dragicom, koja je i predsjednica Organizacionog odbora te međunarodne manifestacije.

Dragica Nikolić je danas istakla da je "Radost Evrope" lekcija o drugarstvu i za odrasle.

"Ne učite samo vi od nas odraslih, u porodici i školi, učimo i mi od vas, zato je ova manifestacija za odrasle pouka i poruka drugarstva, razumijevanja, mira i ljubavi, koju želimo da raširimo po cijelom svijetu", rekla je Dragica Nikolić.

Ona je poručila djeci da će zahvaljujući ovom druženju postati najbogatiji ljudi na svijetu, jer se bogatstvo, kako je navela, mjeri brojem prijatelja i posavjetovala ih da "njeguju i uvećavaju to blago kako bi odrasli u srećne i dobre ljude".

Pozvala ih je da se vrate u Beograd, zajedno sa svojom djecom, gdje će ih sačekati njihovi "vječni prijatelji".

Prijem kod predsjednika počeo je himnom manifestacije, pjesmom Dragana Lakovića "Sve što raste, htelo bi da raste", a potom su nastupili mališani iz Albanije i Njemačke.

Ovo je 45. put da se u Beogradu u prvoj nedjelji oktobra organizuje "Radost Evrope". Počela je u četvrtak karnevalom u Knez Mihailovoj ulici, a završiće se sjutra nastupom u Centru "Sava".

Učesnici su djeca uzrasta od sedam do 14 godina iz Albanije, Bjelorusije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Letonije, Makedonije, Njemačke, Norveške, Poljske, Rumunije, Slovačke, Slovenije, Srbije, Turske, Crne Gore, Češke, a poslije dugog niza godina i iz Francuske.

Galerija

Bonus video: