Oduzeta vila Darka Šarića data na korišćenje školi

Odlukom grada objekat je dat na korišćenje školi za osnovno i socijalno obrazovanje "Milan Petrović", a namijenjen je za rehabilitaciju djece i omladine sa smetanjama u razvoju i njihovim roditeljima
480 pregleda 1 komentar(a)
Novi "stanari" vile, Foto: Betaphoto
Novi "stanari" vile, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 02.10.2014. 18:38h

Oduzeta vila Darka Šarića data je na korišćenje školi za osnovno i socijalno obrazovanje "Milan Petrović" u Novom Sadu.

Ministar pravde Nikola Selaković i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević posjetili su danas jednu od vila na Tatarskom brdu koju je Direkcija za upravljanje oduzetom imovinom predala Novom Sadu na korišćenje.

Odlukom grada objekat je dat na korišćenje školi za osnovno i socijalno obrazovanje "Milan Petrović", a namijenjen je za rehabilitaciju djece i omladine sa smetanjama u razvoju i njihovim roditeljima.

"Objekat koji je Direkcija za upravljenje oduzetom imovinom dala na korišćenje školi 'Milan Petrović' samo je jedan u nizu koji će biti dodijeljen sličnim ustanovama", rekao je Selaković prilikom posjete kući koja je privremeno oduzeta od lica povezanih sa narko bosom Darkom Šarićem.

Po njegovim riječima, Ministarstvo pravde na takav način doprinosi da se djeca koja pohađaju ovu školu ne osjete diskriminisana.

"Ministarstvo pravde će zajedno sa Novim Sadom doprinijeti da ovaj objekat bude opremljen namještajem prikladnim onima koji će u njemu provoditi vrijeme", kazao je Selaković, naglasivši da škola "Milan Petrović" može da bude primjer svima u Srbiji kako se ponaša prema djeci sa posebnim potrebama.

Vučević je istakao da je grad Novi Sad ponosan na način na koji je riješeno pitanje raspolaganja oduzetom imovinom.

"Vjerujemo da ćemo useljavanjem ovih učenika objekte oplemeniti", kazao je Vučević, dodajući da će u Novom Sadu, na sličan način, biti regulisana još tri oduzeta objekta od kojih je jedna kuća u Sremskoj Kamenici i dva stana u Novom Sadu.

Direkorka škole "Milan Petrović" Slavica Marković kazala je da će kuća poslužiti da djeca, koja pohađaju tu školu, "imaju oštriji pogled i sigurniji korak".

"Ovde ćemo raditi na učenju životnih vještina. Djeca će po nedjelju dana boraviti u kući zajedno sa svojim roditeljima, braćom i sestrama. Tu će svi imati koristi i moći da nauče jedni od drugih, jer su mališani sa nastavnicima sedam do 10 sati dnevno, a sa svojim porodicama po cijeli dan", rekla je Markovićeva.

Ona je kazala da će cio projekat imati veliki značaj za same roditelje i da predstavlja "ogroman korak u obrazovanju djece sa posebnim potrebama", pojasnivši da je u okviru njega moguće sprovesti i posebne programe.

Obilasku je prisustvovao i direktor Direkcije za upravljanje oduzetom imovinom Dejan Carević.

Bonus video: