Srbija: Uhapšen osumnjičeni za smrt 14-godišnjakinje

Kostić je 1993. godine ubio jednu staricu, za šta je osuđen na sedam godina zatvora, a zbog silovanja je 2001. godine osuđen na kaznu zatvora od tri i po godine, rekao je Veljović
70 pregleda 4 komentar(a)
Darko Kostić, Foto: MUP Srbije
Darko Kostić, Foto: MUP Srbije
Ažurirano: 02.10.2014. 16:13h

Beživotno tijelo Ivane Podraščić, koja je nestala prije više od dva mjeseca, pronađeno je, a počinilac je uhapšen, rekao je srpski ministar policije Nebojša Stefanović.

"Uhapšeni je višestruko osuđivan za mnoga krivična djela, ovo je zastrašujući zločin", rekao je ministar Stefanović na vanrednoj konferenciji za novinare.

Djevojčica (14) je, prema tvrdnjama roditelja, 29. jula otišla iz kuće i od tada se nikome nije javljala, a oni su tada naveli da je ona i ranije umjela da ode od kuće, ali da se nikada nije dogodilo da je nema toliko dugo.

Osumnjičeni za ubistvo 14-godišnje Ivane Podraščić je višestruki prestupnik povratnik Darko Kostić (39), a njeno tijelo pronađeno je jutros nakon dvomjesečne potrage, saopštio je direktor policije Milorad Veljović.

Kostić je 1993. godine ubio jednu staricu, za šta je osuđen na sedam godina zatvora, a zbog silovanja je 2001. godine osuđen na kaznu zatvora od tri i po godine, rekao je Veljović na konferenciji za novinare.

U maju ove godine Kostić je izašao iz zatvora, pošto je prethodno bio osuđen za više krivičnih djela.

"Radi se o povratniku i izvršiocu više krivičnih djela. On je 1993. godine sa još jednim čovjekom na gnusan način ubio staricu koja je bila 1929. godište. Za to krivično djelo osuđen je na sedam godina zatvora", rekao je Veljović i dodao da je to krivično djelo Kostić izvršio kao mlađi punoletnik.

Policija sumnja da je Kostić izvršio još silovanja i napada, naveo je prvi čovjek srpske policije.

Tijelo devojčice je, dodao je Veljović, pronađeno u iznajmljenoj kući u Rakovici, a na osnovu dojave NN ženske osobe koja je 29. septembra ove godine prijavila da je silovana u tom objektu.

Kako je objasnio, tijelo pronađene djevojčice pronađeno je u poodmakloj fazi truljenja, a izdvojio je činjenicu da je Kostić sve svoje žrtve poznavao.

Bonus video: