B92: Pregovori s Oljom Bećković nisu uspješni

"Zaključak koji bi mogao da se nametne jeste da Olja Bećković i PG 'Mreža' svoje pogrdne izjave koriste kako bi stvorili negativnu atmosferu, narušili ugled i izvršili pritisak na slobodu uređivačke politike kompanije B92"
2 komentar(a)
Olja Bećković u "Utisku", Foto: Screenshot (YouTube)
Olja Bećković u "Utisku", Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 02.10.2014. 10:09h

Televizija B92 saopštila je da pregovori sa autorkom emisije "Utisak nedelje" Oljom Bećković nisu bili uspješni, zbog, kako se navodi, nedostatka razumijevanja autorke.

"Ishod pregovora kompanije B92 o nastavku saradnje sa Oljom Bećković i PG 'Mrežom' takav je da je od strane autorke emisije "Utisak nedelje" i produkcijske kuće došlo ne samo do odsustva razumijevanja i podrške nego i do teškog narušavanja profesionalne etike izjavama datim u javnosti i optužbama za navodne ucjene i ultimatume, a sa očiglednom namjerom diskreditacije kompanije B92", navodi se u saopštenju.

Uprava te televizije je izrazila razočaranje ponašanjem Bećkovićeve, naročito s obzirom na 12 godina saradnje i vjernosti, i ulaganja oko dva miliona eura u njenu emisiju.

"Zaključak koji bi mogao da se nametne jeste da Olja Bećković i PG 'Mreža' svoje pogrdne izjave koriste kako bi stvorili negativnu atmosferu, narušili ugled i izvršili pritisak na slobodu uređivačke politike kompanije B92, a sve u pokušaju da poboljšaju svoje pregovaračke pozicije", navodi TV B92.

Autorka emisije "Utisak nedelje" Olja Bećković izjavila je ranije da emitovanje te emisije na televiziji B 92 nije odloženo do daljeg, nego da je ona zabranjena.

""Utisak" nije odložen do daljnjeg, nego je zabranjen i ja nisam odbila dogovor, nego sam odbila ultimatum. Ja sam ucijenjena da je jedini način da nastavim da radim svoju emisiju po važećem ugovoru do marta da prethodno potpišem da u novembru prelazim na Info kanal B92", rekla je tada Olja Bećković agenciji Beta.

Bonus video: