Vučić: Razne ptice crne boje krenule da zoblju sve što stignu po našoj lijepoj Srbiji

Vučić je uoči otkrivanja spomenika poželio dobrodošlicu kralju Petru Prvom, uz izvinjenje što se niko do danas nije sjetio da mu podigne spomenik
135 pregleda 22 komentar(a)
Otkrivanje spomenika kralju Petru Prvom Karađordjeviću, Novi Sad, Foto: (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/EV
Otkrivanje spomenika kralju Petru Prvom Karađordjeviću, Novi Sad, Foto: (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/EV
Ažurirano: 25.11.2018. 13:29h

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić otkrio je danas spomenik kralju Petru Prvom Karađordjeviću u Novom Sadu i poručio da "nikada Vojvodina nikom drugom do Srbiji neće pripadati".

"Vojvodina je Srbija, Srbija je Vojvodina. Srbija zna svoju snagu. Znamo da nismo najveći, ni medju najvećima, ali znamo da Srbiju nikada niko nije uspio da pokori, a neće ni oni koji to danas pokušavaju", rekao je Vučić okupljenima u Novom Sadu na obilježavanju stogodišnjice priključenja Vojvodine Kraljevini Srbije.

Vučić je uoči otkrivanja spomenika poželio dobrodošlicu kralju Petru Prvom, uz izvinjenje što se niko do danas nije sjetio da mu podigne spomenik.

"Bruka ide na sve nas spremne da svaku veličinu pregazimo, tebi stari naš kralju evo časti", rekao je Vučić i dodao da su ovih dana "razne ptice crne boje krenule da zoblju sve što stignu po našoj lijepoj Srbiji".

Vučić je kazao da je Srbija imala vladare koji su činili dobro, ali da samo uz jednog ide "sveta riječ - sloboda".

"Jedini vladar u novijoj istoriji koji je prošao strašan put preko albanskih vrleti i sinjih mora da bismo svi mi došli kući. Sloboda je kamen temeljac moderene srpske države, sloboda koju su nam ti saborci izvojevali", rekao je Vučić.

On je kazao da pred spomenikom kralju Petru Prvom Karađordjeviću poručuje da će se boriti da trudom promijeni lice Srbije "za budućnost i život dostojan potomaka".

"Gradićemo Srbiju sa ljubavlju, žarom i entuzijazmom", rekao je Vučić.

"Otkrivajući ovaj spomenik, kažem hvala tebi naš kralju oslobodioče, hvala za slobodu da radimo, stvaramo i živimo", rekao je Vučić.

Gradonačelnik Novog Sad Miloš Vučević rekao je da će spomenik kralju Petru Prvom Karađorđeviću od danas pa zauvijek podsjećati sve da ne treba odustati od borbe za ono najsvetije, svoju državu, narod i jedinstvo.

"Podsjeća ovaj spomenik na ponos i čast srpskog naroda i sve koji su preživjeli pakao Prvog svjetskog rata da bi mi mogli da uživamo u slobodi", rekao je Vučević.

On je rekao da kada je kralj Petar Prvi, ili kako su ga Francuzi nazvali "sveti starac", ujahao u Novi Sad donio je slobodu i ujedinjenje.

Oktrivanju spomenika prisustovali su i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, predsjednica Skupštine Srbije Maja Gojković, ministri u republičkoj i pokrajisnkoj vladi, kao i predstavnika Vojske Srbije i Novog Sada.

Galerija

Bonus video: