Vučić predstavio mjere štednje

Vučić je rekao da Vlada preduzima najhrabriji politički potez u novijoj istoriji Srbije
1 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Foto: Beta/AP
Aleksandar Vučić, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 19.09.2014. 07:22h

Plate u javnom sektoru u Srbiji, veće od 25 hiljada dinara biće smanjene deset ili 10,5 odsto, a mjere štednje neće obuhvatiti većinu penzija, saopštio je premijer Aleksandar Vučić.

"Kada je riječ o platama koje su veće od 100 hiljada, koje prima oko 31,17 hiljada ljudi, one će biti smanjene na nivou solidarnog poreza, koji je 20 odsto. Kada je riječ o penzijama, od smanjenja biće zaštićeno 60,2 odsto penzionera sa primanjima do 25 hiljada dinara", rekao je Vučić u intervjuu za RTS.

Vučić je, predstavljajući vladine mjere štednje, rekao da Vlada preduzima najhrabriji politički potez u novijoj istoriji Srbije koji podrazumijeva smanjenje plata i penzija koje su veće od 25 hiljada dinara, borbu protiv sive ekonomije, otkaze u administraciji, ukidanje subvencija za neka preduzeća, kao i podsticanje privatnog sektora.

Govoreći o trenutnoj ekonomskoj situaciji, on je kazao da je Srbija likvidna, da ima novca do aprila sljedeće godine bez zaduživanja i da je hiljadama milja daleko od bankrota.

Vučić je saopštio da će za tri godine mandata ove vlade građani Srbije vidjeti značajniju privrednu aktivnost, više puteva i željezničkih pravaca.

Bonus video: