NAKON 23 GODINE

B92 u cilju komercijalizacije ukida "Utisak nedelje"?

Problem sa "Utiskom nedelje" nastao je, prema pisanju Blica, kada je poslovodstvo medijske kuće B92 predložio Olji Bećković da emisiju sa nacionalne frekvencije ove TV premesti na kablovski kanal koji pokriva 60 odsto Srbije
113 pregleda 25 komentar(a)
Olja Bećković u "Utisku", Foto: Screenshot (YouTube)
Olja Bećković u "Utisku", Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 15.09.2014. 10:41h

Poznati politički talk šou Olje Bećković "Utisak nedelje" najvjerovatnije se više neće emitovati na B92, a možda se i ukida, piše beogradsi Blic.

Problem sa "Utiskom nedelje" nastao je, prema pisanju Blica, kada je poslovodstvo medijske kuće B92 predložio Olji Bećković da emisiju sa nacionalne frekvencije ove TV premesti na kablovski kanal koji pokriva 60 odsto Srbije.

"Poslovodstvo televizije B92 želi da napravi zabavnu i, prije svega, komercijalnu TV. Ako smo odlučili da napravimo rijaliti šou sa Đoganijem, ako imamo "Bulevar" i ako ćemo uvesti još nekoliko zabavnih emisija, onda se 'Utisak' ne uklapa u ovaj profil programa", kaže za "Blic" sagovornik sa B92 koji je insisitirao na anonimnosti.

Istovremeno, želja ove medijske kuće je da od kanala B92 Info, koji se emituje samo putem kabla, napravi pravi news kanal, sa političkim emisijama, "Insajderom" i ostalim sadržajima po kojima je B92 svih ovih godina bio prepoznatljiv. Zato su odlučili da ponude da se "Utisak" prebaci na kanal b92 info.

Tome se protive autorka Olja Bećković, ali i glavni i odgovorni urednik informativnog programa B92 Veran Matić, koji smatraju da je prelazak emisije na kablovski kanal degradacija "Utiska nedelje" što je neprihvatljivo.

Razgovara se i o mogućnosti da B92 od programske grupe "Mreža" otkupi prava na ovaj TV format. Pregovori B92 sa Oljom Bećković i njenim pravnim timom biće nastavljeni u utorak, kada se očekuje da bude donijeta konačna odluka o sudbini "Utiska nedelje".

Veran Matić nije se odazivao na pozive novinara, dok je Olja Bećković izjavila da će u utorak ili srijedu "rado odgovoriti" na sva pitanja o Utisku, piše "Blic".

Inače, Utisak nedelje najdugovečniji je TV tok šou u Srbiji. Prvi put je emitovan oktobra 1991. na TV Studio B, a od 2002. godine emituje se na B92. Posljednja emisija održana je 29. juna 2014. godine, kada je gost bio Vladimir Beba Popović.