Redžepi: Nemam informacija o ubistvu kosovskog agenta u Siriji

Agent Kosovske obavještajne agencije koji je ubačen među džihadiste u Siriji je otkriven i ubijen početkom godine
0 komentar(a)
Džihadista, džihad, Foto: Shutterstock
Džihadista, džihad, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 20.08.2014. 14:10h

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Bajram Redžepi izjavio je danas da nema informacija o ubistvu pripadnika Kosovske obavještajne agencije (KOA) u Siriji početkom godine, kako su o tome pisali prištinski mediji.

Redžepi je u izjavi za portal Indeksonline rekao da nije njegova dužnost da se bavi tim pitanjem, pošto agencija za svoj rad odgovara Skupštini Kosova.

"Nismo informisani i to nije naš posao. KOA je nezavisna agencija, nije to moja nadležnost. KOA odgovara Skupštini, a ne MUP-u Kosova", rekao je ministar.

Jedan agent Kosovske obavještajne agencije koji je ubačen među džihadiste u Siriji je otkriven i ubijen početkom godine, vrlo brzo nakon ubacivanja u redove tih terorističkih snaga, piše danas “Koha ditore”.

Različiti izvori, uključujući i KOA, navodili su da je agent bio regrutovan nakon što su Albanci sa Kosova krenuli u rat u Siriji, a da je ubijen iz neposredne blizine. Izvori dnevnika su izrazili sumnju da je on otkriven i ubijen.

Izvori iz KOA-a su rekli da agent nije bio dobro tretiran od strane službe, da je ostavljen bez podrške, pomoći i potrebnih upustava kako da postupa.

O slučaju se nisu izjasnili kosovski zvaničnici, a direktor KOA Baškim Smakaj nije odgovorio na pitanja “Koha ditore”. On nije objasnio okolonosti pod kojima je ubijen agent.

Bonus video: