Jahjaga: Uhapšeni zbog terorizma su prijetnja po Kosovo

Ona je u intervjju za prištinski dnevnik "Zeri" odbacila tvrdnje da je bilo međunarodnog pritiska za iniciranje te akcije
0 komentar(a)
Jahjaga, Foto: Beta/AP
Jahjaga, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 16.08.2014. 10:14h

Kosovska predsjednica Atifete Jahjaga ocijenila je danas da su nedavna hapšenja 40 osoba osumnjičenih za "radikalizam i terorizam" izvedena zbog opasnosti koja je prijetila Kosovu.

Ona je u intervjju za prištinski dnevnik "Zeri" odbacila tvrdnje da je bilo međunarodnog pritiska za iniciranje te akcije i pozvala građane Kosova da osude tu ideologiju koja je protiv temelja na kojima je građeno Kosovo.

Jahjaga smatra da su svi svjesni činjenica da su uhapšeni bili prijetnja ne samo Kosovu, već da je opasnost bila i izvan unutrašnjeg konteksta.

Ona kaze da je hapšenjem osumnjičenih izolovana grupa, radikalnih i izmanipulisanih pojedinca za koje ima osnovane sumnje da su stali u red teroristickih grupacija sa ciljem da preduzmu teroristickei kriminalne akcije na Kosovu i šire.

"Riječ je o pojedincima koji prijete nacionalnoj bezbjednosti", ocijenila je Jahjaga i pozvala sve građane Kosova da se usprotive takvim ideologijama koje nanose štetu Kosovu i osude djelatnost koja je u "suprotnosti s vrijednostima i idealima na osnovu kojih smo gradili našu državu", prenose eletkronski mediji intervju dat listu "Zeri".

Bonus video: