Vučić: Srpski dobrovoljci s obje strane u ukrajinskom sukobu štete državi

"Srbija ne učestvuje u tim sukobima. Srbija vodi odgovornu politiku"
26 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Foto: BETAPHOTO
Aleksandar Vučić, Foto: BETAPHOTO
Ažurirano: 12.08.2014. 18:08h

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da srpskih dobrovoljaca u Ukrajini ima s obje sukobljene strane i da njihov angažman šteti državi Srbiji.

"Srbija ne učestvuje u tim sukobima. Srbija vodi odgovornu politiku. Nismo u mogućnosti da zakonski reagujemo, ali sve više vodimo računa o licima koja se vraćaju sa teritoriji Sirije i Iraka i onih koji u Ukrajini učestvuju u sukobu, pratimo njihovo djelovanje u zemlji", rekao je Vučić novinarima.

On je pozvao sve koji ratuju na teritoriji Ukrajine da se vrate u zemlju i brinu o svojim porodicama, jer, kako je istakao, nije njihovo da ratuju u tuđoj zemlji ni za 6.000 dolara, ni za 1.200 dolara, u zavisnosti od toga koliko ih ko plaća.

Vučić je objasnio da je riječ o licima koji su u 90 odsto slučajeva plaćeni, koji rade sa svim najvažnijim obavještajnim službama, istakavši da ne želi da govori o tome kako se oni priključuju proruskim ili drugim snagama.

"Ali, nanosi se velika šteta Srbiji", naglasio je i najavio da će, na predlog Rasima Ljajića, biti donijeta neka rješenja.

"Za Srbiju i srpski narod ratovi su davno završeni. Mi gledamo u mirnu budućnost, u kojoj razmišljamo kako da budemo 2016. godine ekonomski najnaprednija zemlja u regionu", zaključio je Vučić.

Bonus video: