Veselji: Nema sjednice prije 13. septembra, usvojićemo platformu za suočavanje sa Srbijom

"Rječnik napada na stranke za navodno antinacionalno djelovanje je neprihvatljiv, jer to nije ono na čemu možeš dobiti podršku i srušiti vlast", kazao je Veselji
1 komentar(a)
Kadri Veselji, Foto: Beta-AP
Kadri Veselji, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 06.09.2018. 15:58h

Predsjednik Skupštine Kosova Kadri Veselji izjavio je danas da nove sjednice kosovskog parlamenta neće biti prije 13. septembra i da su poslanici na dobrom putu da obezbijede konsenzus oko platforme za dijalog sa Srbijom.

"Imali smo sjednicu Predsjedništva, na dobrom smo putu, bez obzira kakve ćete izjave čuti. Obezbijedićemo nacionalni konsenzus, usvojićemo platformu kojom ćemo se suočiti sa Srbijom", rekao je Veselji poslije sjednice.

On je dodao da bi stranke trebalo da se takmiče političkim i ekonomskim programima i da ta borba ne bi trebalo da uključuje državu.

"Rječnik napada na stranke za navodno antinacionalno djelovanje je neprihvatljiv, jer to nije ono na čemu možeš dobiti podršku i srušiti vlast", kazao je Veselji.

Vanredna sjednica Skupštine Kosova na kojoj je danas trebalo da bude donijeta rezolucija kojom se zabranjuje da dio pregovaračkog procesa Beograda i Prištine u Briselu bude razmjena teritorija i izmjena granice Kosova ni ovog puta nije počela zbog nedostatka kvoruma.

Rezolucija ima za cilj da predsjedniku Kosova Hašimu Tačiju onemogući da u finalnom dijelu pregovora o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine predloži i razmjenu teritorija, odnosno redefinisanje granica.

Bonus video: