Bivši kosovski poslanik još u bjekstvu, krivi ubijenog da je plaćeni ubica

On je ponovio da će se predati pravdi, ali čeka da slučaj preuzima Euleks
0 komentar(a)
Kosovo, Foto: Shutterstock
Kosovo, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 06.08.2014. 15:18h

Bivši poslanik skupštine Kosova Gani Geci, za kojim policija intenzivno traga zbog ubistva Ruždija Šaćirija, u izjavama za medije objašnjava da je pucao iz straha za svoj život i optužuje ubijenog da je bio plaćeni ubica koji je likvidirao mnoge.

Geci je sa nepoznate adrese kontaktirao portal "Rugova Press", navodeći da je Šaćiri ranije "prijetio dnevniku 'Bota Sot'" i tada ga "najvulgarnije vrijeđao, prijeteći da će mi učiniti gadnije nego onima", o čemu mogu da pitaju i "novinara N. 'Bota Sot'".

Geci tvrdi da je Šaćirija potom vidio tek onog dana, 4.avgusta, kada se desilo ubistvo ispred restorana u Srbici.

"Kada sam izašao iz restorana vidio sam ga, psovao me je i načinio pokret ruke ka svom pištolju. Tada sam ja izvadio pištolj i sve se desilo za pet sekundi", rekao je Geci za "Rugova Press", prenose pristinski mediji.

"Zahtijevam od policije Kosova i Euleksa da pitaju N. i Idriz Morinu. Ja sam mislio da je došao da me ubije i iz straha da me ubije iza leđa, ja sam pucao. Slučaj se desio u afektu. Žao mi je što se desilo, ali to je realnost", rekao je Geci.

On je naveo broj telefona, gdje policija može da pogleda prijeteće poruke koje mu je Šaćiri slao i da one potvrđuju njegove riječi.

Prema njegovim tvrdnjama, Šaćiri je bio plaćeni ubica i čovjek zavisan od droge.

"On je bio plaćeni ubica. Brahim Kuori mi je rekao da je Šaćiri bio učesnik u ubistvu poslanika skupstine Kosova iz redova DSK Smajila Hajdarija, generala Tahira Zemaja, Hadži Imerija i Džemajl Mustafe i ranio je devet lica u Prištini. Normalno je bilo da se uplašim jer je rukom htio da izvadi pištolj, i ja sam pucao", rekao je Geci sa nepoznate adrese.

On je ponovio da će se predati pravdi, ali čeka da slučaj preuzima Euleks.

Lokalni mediji ovo ubistvo dovode u vezu sa dugogodišnjim sukobima koje Geci ima sa pripadnicima bivše OVK iz regije Drenice, a netrpeljivost i sukobi datiraju još od 1998. godine, kada je Geci odbio da se stavi pod komandu Dreničke grupe OVK.

Bonus video: