"VUČIĆ RADI ODGOVORAN POSAO"

Dodik: Loša poruka marionetskih vlasti u Prištini

Dodik je istakao da je politika predsjednika Srbije politika dijaloga, zbog čega je otišao u posjetu Kosovu i Metohiji
4 komentar(a)
Milorad Dodik, Foto: Beta-AP
Milorad Dodik, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 09.09.2018. 13:39h

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ocijenio je da je zabrana kretanja predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću na Kosovu i Metohiji loša poruka marionetskih vlasti u Prištini, piše Tanjug.

Dodik je istakao da je politika predsjednika Srbije politika dijaloga, zbog čega je otišao u posjetu Kosovu i Metohiji.

On smatra da Vučić radi odgovoran narodni, državni i nacionalni posao, a da ovaj potez govori o takozvanim kosovskim vlastima.

"Oni misle da se sve može završiti silom, dok je politika Vučića politika dijaloga i on je došao na Kosova da razgovara. Ovo je i najgora priča i pristup Evropi, koja će, najvjerovatnije, da ignoriše tako nešto", rekao je Dodik novinarima u Bihaću,prenijeli su banjalučki mediji

Dodik je upitao šta bi se dogodilo da je neko od Srba zabranio nekom od Albanaca da pređe preko teritorije Srbije i ide dalje prema Evropi.

"Sada u suštini predsjedniku države, čije je Kosovo integralni dio po politici te države i Rezoluciji 1244 UN, marionetske vlasti iz Prištine zabranjuju da se kreće među svojim narodom", naveo je Dodik.

Prema njegovim riječima, to je neprihvatljivo, nedopustivo i govori o samoj namjeri tog režima i podršci koju imaju.

"Da sam na mjestu Vučića sigurno ne bih otišao tamo, jer je poznato da EU i vlasti na Kosovu zajedno djeluju i protiv njega lično i njegovih inicijativa, kao i protiv Srbije i srpskog naroda na Kosovu", rekao je Dodik.