Beko prihvatio Vučićevu ponudu, od sljedeće nedjelje na čelu Željeznica Srbije

Na pitanje kako je odlučio da napusti privatni biznis i preuzme firmu koja je gubitaš, Beko je rekao da ga je na to natjeralo loše stanje u ekonomiji Srbije
5 komentar(a)
Željeznica Srbije, Foto: Web
Željeznica Srbije, Foto: Web
Ažurirano: 31.07.2014. 07:39h

Biznismen Milan Beko prihvatio je ponudu srpskog premijera Aleksandra Vučića da preuzme upravljanje Željeznicama Srbije.

Kako piše Blic, Beko će naredne sedmice biti postavljen za vršioca dužnosti generalnog direktora tog javnog preduzeća.

"Ne znam da li ću biti izabran, ali nijesam mogao da odbijem ponudu premijera Vučića. Kao neko ko je toliko ukazivao na probleme u kojima se nalazi srpsko društvo i ekonomija, bio bih krajnje nepošten prema sebi kada bih ovakvu ponudu odbio", rekao je Beko.

Na pitanje kako je odlučio da napusti privatni biznis i preuzme firmu koja je gubitaš, Beko je rekao da ga je na to natjeralo loše stanje u ekonomiji Srbije.

"Ljudi iz biznisa najbolje znaju da je stanje tako loše da možemo reći da je Srbija izgubila svoj ekonomski suverenitet. Stranke na vlasti su u prethodnih deset godina potpuno privatizovale novčane tokove svih najvećih državnih firmi, a zadruge su sve gubitke tih firmi potpuno socijalizovale", rekao je Beko.

Izvor Blica je naveo da će Beku jedan od prvih zadataka biti da drastično smanji državne subvencije koje danas iznose 170 miliona eura godišnje, a drugi da iskoristi oko milijardu eura odobrenih, ali nepovučenih kredita za koje Železnice već plaćaju penale.

Bonus video: