Veliko nevrijeme u Hrvatskoj

Za dio zemlje, Riječko i Dubrovačko područje, proglašen je crveni, najveći stepen upozorenja na ekstremne vremenske prilike
9 komentar(a)
Ažurirano: 30.07.2014. 19:19h

Jako nevrijeme koje je zahvatilo Hrvatsku, uglavnom primorje, ne prestaje i ciklon se sa područja Kvarnera sa obilnom kišom grmljavinom i “pijavicama” premješta prema unutrašnjosti i jugu zemlje.

Nevrijeme je popodne je stiglo i do glavnog grada Zagreba, gdje su se oko 15 sati crni oblaci nadvili nad grad, donoseći olujni vjetar i kišu. Vjetar je rušio suncobrane, nosio stvari sa terasa. Jaki udari vjetra i kiša uzrokovali su poteškoće u saobraćaju, a učestale su dojave građana o padu stabala na ulice, poplavljenim kolovozima..., tako da vatrogasci imaju pune ruke posla. Letovi s aerodroma Pleso kasne jer je pista poplavljena.

Kako su portalu Index.hr javili građani, nevrijeme je zahvatilo i ostatak sjeverozapadne Hrvatske. U Koprivnici se nebo zacrnilo, a u Čakovcu je padao led veličine graška.

Prethodno je oluja zahvatila uglavnom sjeverno primorje sa ostrvima gdje je ponegde palo preko 50 litara kiše po kvadratnom metru.

Na Zadarskom području grmljavinsko nevrijeme, praćeno jakom kišom i olujnim jugom, "spojilo" je nebo sa zemljom, gradske ulice i trgovi za svega nekoliko minuta pretvorili su se u vodopade i jezera.

Jutros je Jadrolinijin brod ""Prizna"" u Pašmanskom kanalu spasio brodić pod slovenačkom zastavom, koji je nekontrolisano plutao nošen olujnim vjetrom, i usješno je odvezen u luku Biograd.

Obilne padavine ali i nevrijeme u Hrvatskoj danas očekuju i u Dalmaciji, javio je Crometeo, i podsjetio da je Državni Hidro-meteorološki zavod izdao visok stepen upozorenja za cijelu zemlje.

Za dio zemlje, Riječko i Dubrovačko područje, proglašen je crveni, najveći stepen upozorenja na ekstremne vremenske prilike, gdje se očekuju grmljavinska nevremena i velike količine padavina, kao i jak vjetar.

Galerija

Bonus video: