I život u mraku može biti lijep: Stopom do Londona sa bijelim štapom

U promotivnom materijalu koji su pripremili, Epifanić kaže da je oslijepio u 31. godini, ali da je shvatio da i život u mraku može biti interesantan i lijep
1 komentar(a)
Ažurirano: 16.07.2014. 07:50h

Slavoljub Epifanić, slijepi Zrenjaninac, priprema se da sa snimateljem Aleksandrom Solomunom, autostopom pređe put od Zrenjanina do Londona u namjeri da podstaknu sve ljude da žive slobodno i uživaju u životu.

Epifanić će tokom tog putovanja na glavi nositi kameru i na taj način „progledati“, a prikupljeni materijal biće upotrijebljen za dokumentarni film „Put bijelog štapa“ (White Cane Road).

U promotivnom materijalu koji su pripremili, Epifanić kaže da je oslijepio u 31. godini, ali da je shvatio da i život u mraku može biti interesantan i lijep.

On se u mladosti aktivno bavio sportom, dvije godine bio je državni prvak Jugoslavije u kung fuu, ali je i kada je oslijepio nastavio da se bavi sportom i učestvuje na takmičenjima slijepih u atletici, bacanju koplja, bacanju kugle i diska, kao i u plivanju.

„Na moje zadovoljstvo ni rezultati nisu izostali. Počeo sam i da planinarim i savladavam vrhove, a ono što je još važnije, savladavam sebe i proširujem svoje mogućnosti“, rekao je Epifanić.

Solomuna, koji je i predložio ovakvo putovanje, upoznao je na treningu joge.

„Ideja o putovanju stopom do Londona je super, a time želim da dokažem sebi da kao slijepa osoba mogu nešto da uradim, ali i da razbijem predrasude da slijepi nisu sposobni za takve stvari“, kazao je Epifanić.

Galerija

Bonus video: