Kameronovi poslanici potrošili 37.000 eura u Hrvatskoj

Portparolka Konzervativne partije istakla je da su poslanici tokom boravka "dobili detaljniji uvid u političku situaciju u Hrvatskoj"
0 komentar(a)
Dubrovnik, Foto: Shutterstock
Dubrovnik, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 22.06.2014. 13:55h

Poslanici britanske Konzervativne partije premijera Dejvida Kamerona potrošili su 37.000 eura za nedjelju dana u Dubrovniku i na Korčuli, gdje su boravili u okviru "radnog odmora". Neki su poveli i svoje žene, odnosno muževe, a ljetovanje je plaćeno novcem poreskih obveznika.

Na poziv poslanice Evropskog parlamenta Ruže Tomašić, 14 poslanika je uživalo u udobnosti hotela sa pet zvjezdica i specijalitetima lokalne kuhinje.

U grupi je bilo čak i dvoje političara koji su na izborima za EP prošlog mjeseca izgubili poslanička mjesta.

"Poslanici Konzervativne partije su pravi licemjeri. U novinama kritikuju Evropsku uniju zbog rasipanja novca, a ustvari i sami to rade", rekao je Pol Natal iz Partije nezavisnosti Ujedinjenog Kraljevstva.

Poslanici su počeli da troše novac i prije nego što se novi saziv Evropskog parlamenta sastao na prvom zasjedanju.

Spavali su u hotelu Hilton Imperijal u Dubrovniku, gdje jedno noćenje košta 250 eura. Pili su šampanjac i večerali dimljenu pastrmku od 30 eura po porciji. Nakon toga su uživali u privatnom koncertu violončelistkinje Ane Rucner.

"Naše putovanje je imalo elemente odmora, ali je prije svega bilo poslovno", kazao je poslanik Kempbel Banerman.

Portparolka Konzervativne partije istakla je da su poslanici tokom boravka u Hrvatskoj "dobili detaljniji uvid u političku situaciju u Hrvatskoj, uključujući i aspekte koje utiču na Veliku Britaniju".

Poslanica Ruža Tomašić objavila je na svom Fejsbuk profilu da su se evropski poslanici "upoznali sa slabom apsorpcijom EU fondova, rastućim pritiskom krijumčara i trgovaca drogom na hrvatske granice od ulaska u EU, ali i potencijalima i komparativnim prednostima naše domovine".

Bonus video: